Çatlak görünümü ve yoğun kakaolu lezzetiyle damak çatlatan bu kurabiye, hem göze hem damağa hitap ediyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz çatlak kurabiye tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın. İşte çay saatlerinizi şenlendirecek tarif!

Çikolata severlerin bayılacağı kakaolu çatlak kurabiye, adından da anlaşılacağı üzere dışı çıtır içi yumuşacık bir tat sunuyor. Bu lezzetli kurabiyeyi evde yapmak için gereken tüm malzemeler ve püf noktaları bu tarifte. Şimdi deneme zamanı!

Misafirlerinizin damaklarını çatlatacak ve onları mest edecek kakaolu çatlak kurabiye, her çay saatinin aranan lezzeti olmaya aday. Kakaonun verdiği derin tat ile bu kurabiyeler, özel günlerinizde de sofralarınızın yıldızı olacak.

Çatlak Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

2 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

4 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

Kurabiyeleri kaplamak için ise:

1 su bardağı pudra şekeri

Tarifi

Bu tarifle herkes usta şef olacak: Airfryer ile Sebzeli Omlet tarifi Bu tarifle herkes usta şef olacak: Airfryer ile Sebzeli Omlet tarifi

Orta boy bir kaba yumurtaları ve şekeri alın, mikser veya çırpma teli ile iyice çırpın.

Şekerler eriyip karışımın rengi kırık beyaz hale geldiğinde sıvı yağı ekleyerek biraz daha çırpın.

Üzerine kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyin.

Son olarak unu eleyin ve bir spatula yardımıyla malzemeler birleşene kadar karıştırın. Hamurun kıvamı kurabiye hamurundan biraz daha cıvık olacak ve daha çok brownie hamuruna benzeyecektir.

Hazırladığınız hamuru streç filme sararak en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen kurabiye hamurunu çıkarın ve ceviz büyüklüğünde toplar koparıp minik toplar halinde şekil verin.

Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pudra şekeri ile kaplayın ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 8-10 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri 15-20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin.

Kakaolu çatlak kurabiyeleriniz hazır. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi