Mercimek çorbası, Anadolu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Yapımı kolay ve besin değeri yüksek olan bu çorba, her yaş grubundan insanın beğenisini kazanıyor. İşte adım adım mercimek çorbası yapımı ve ihtiyacınız olan tüm malzemeler.

Klasik Türk mutfağının olmazsa olmazlarından mercimek çorbası, sıcak bir başlangıç olarak sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Bu tarifle, mercimek çorbasını nasıl daha lezzetli hale getirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Sağlıklı ve lezzetli bir çorba olan mercimek çorbasını evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İster öğle ister akşam yemeklerinizin yanında, ister sadece bir öğün olarak tüketebileceğiniz mercimek çorbası için gereken malzemeler ve yapılış aşamalarını sizler için derledik.

Nefis Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler

3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
6-7 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
pulbiber
kimyon
nane

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Doyurucu Patatesli Sulu Köfte tarifi: Sofralarınızı şenlendirecek klasik lezzet Doyurucu Patatesli Sulu Köfte tarifi: Sofralarınızı şenlendirecek klasik lezzet

Orta boy bir tencereye sıvı yağı koyun ve doğranmış soğanı ekleyin. Biraz karıştırıp doğranmış biberleri de ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Domatesleri doğrayıp tencereye ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra salçaları ekleyin ve karıştırın.
Mercimeği iyice yıkayıp süzün. Tencereye ekleyin ve karıştırın.
Sıcak suyu, tuzu ve baharatları ekleyin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Mercimek pişince blenderden geçirin. Kıvamı koyu olursa su ekleyebilirsiniz.
Servis yaparken isteğe bağlı olarak limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi