Fırından taşacak kadar muazzam kabaran bir kek yapmak, mutfakta bir başarı sembolüdür. Bu rehber, size adım adım en lezzetli ve kabarık keki yapmanın yolunu göstererek mutfakta unutulmaz bir iz bırakmanızı sağlayacak.

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

Mükemmel kabaran bir kek, komşularınızın bile dikkatini çekecek ve mutfak becerilerinizi konuşturacak bir başarıdır. Bu tarifle, kek yapmanın tüm kurallarını yeniden yazmaya ve herkesi şaşırtmaya hazır olun.

Mutfakta bir devrim yaratmaya hazır mısınız? Bu kabaran kek tarifiyle, fırınınızdan taşacak ve herkesin hayran kalacağı bir lezzet ortaya çıkaracaksınız. İşte, mükemmel kabarma için ihtiyacınız olan her şey bu rehberde.

KABARMAYA DOYMAYAN SÜNGER KEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu (200 ml.)
1,5 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un

SÜNGER KEK HAZIRLANIŞI VE PÜF NOKTALARI

1) Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
2) Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın. Üzerine soda, kabartma tozu ve limon suyunu da ekleyerek bir kez daha karıştırın.
3) Vanilya ve unu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız kek harcının bir kısmını ayırın.
4) Ayırdığınız harca kakao ilave edin ve güzelce çırpın.
5) Sade kek harcını yağlanmış, unlanmış kek kalıbına aktarın  ve içerisine kakaolu harcı da dökün.
6) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

PÜF NOKTASI

İçindeki soda, kabartma tozu ve limon suyuyla birlikte kabarmasına yardımcı oluyor. Yoğurdun da sulu kısmını kullanmaya özen gösterin. Dilerseniz içerisine limon ya da portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz.

Bu mükemmel kabaran kek tarifiyle, mutfakta yeni bir sayfa açmaya hazır olun. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, kek yapmanın sınırlarını zorlayacak ve sizi bir mutfak yıldızına dönüştürecek. Fırından taşan bu kek, komşularınız ve sevdikleriniz tarafından uzun süre konuşulacak. Unutmayın, mükemmel bir kekin sırrı detaylarda gizli. Her adımı dikkatle uygulayarak ve püf noktalarını göz ardı etmeyerek, mutfakta unutulmaz izler bırakabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi