Soğuk havalarda içinizi ısıtacak, hızlı ve lezzetli bir tarif arayanlar için tarhana çorbası ideal. Anında hazırlanabilen bu çorba, herkesin favorisi olacak. İşte tarifi...

Anadolu'nun en sevilen lezzetlerinden biri olan tarhana çorbası, kolay yapımıyla sofralarınızı şenlendirecek. İşte hızlı ve lezzetli tarhana çorbası yapımı...

Tarhana çorbası, kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından. Bu lezzetli ve pratik çorbanın nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, işte size kolay bir tarif...

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

MALZEMELER

4 yemek kaşığı toz tarhana
1 yemek kaşığı kuru nane
7 su bardağı su
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak (ezilmiş)

TARİF

Toz tarhanayı geniş bir karıştırma kasesine alın. Üzerine toz nane ve oda sıcaklığındaki 2 bardak suyu ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Tarhana yumuşayana dek, yaklaşık 15 dakika boyunca oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın.
Bu sırada geniş bir tencereye sıvıyağ ve tereyağını ekleyip, orta ateşte eritmeye başlayın. Ezilmiş sarımsak ve salçayı ekleyerek kavurmaya başlayın.
Yumuşayan tarhana karışımını ekleyin, ardından tuzunu da ekleyin ve karıştırın.
Kalan 5 su bardağı suyu ve tencereye ekleyin. Ara ara karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
Kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Pişirdikçe koyulaşan bir çorba olduğu için daha sonra tüketecekseniz üzerine su ilave etmenizi öneririz.

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti tarhana çorbası, pratikliği ve lezzetiyle sofralarınıza sıcaklık katacak. Bu hızlı ve kolay tarifle, soğuk günlerde içinizi ısıtacak bir çorba hazırlayabilirsiniz. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan tarhana çorbası, Anadolu mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olarak herkesin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi