Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan mercimek çorbasını bir adım öteye taşıyacak bir tarif: Altın mercimek çorbası. İşte, sofralarınızı renklendirecek bu muhteşem çorbanın tarifi...

Renkli ve besleyici bir çorba arayışındaysanız, altın mercimek çorbası ile tanışma zamanınız geldi. Pratik ve doyurucu bu tarif, özellikle kış aylarında vazgeçilmeziniz olacak.

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

Her yudumunda sağlık ve lezzeti bir arada sunan altın mercimek çorbası, sadece midenizi değil, gözlerinizi de doyuracak. Kış akşamlarınızı ısıtacak bu çorbanın tarifine hemen göz atın.

Altın Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı sarı mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
1 yemek kaşığı un
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
1 çay kaşığı zerdeçal
6-7 su bardağı su (varsa bir miktarı tavuk ya da et suyu eklerseniz çok daha lezzetli olacaktır)

Altın Mercimek Çorbası Tarifi

Patates, soğan ve havuç minik minik doğranır.
Sıvı yağ ve tereyağ tencereye konulup malzemeler ilave edilir ve orta ateşte hafif yumuşayana kadar malzemeler kavrulur.
Yumuşayınca yıkanıp süzülmüş mercimek ilave edilip 2-3 tur çevrildikten sonra su ve tuz ilave edilip kaynamaya bırakılır.
Mercimekler iyice pişince blendırdan güzelce geçirilir.
Altın vuruş bir çay kaşığı zerdeçal eklenir. 
Üzerine isteğe bağlı yağda kırmızı biber yakılır.
Rengiyle lezzetiyle harika altın mercimek çorbamız hazır

Altın mercimek çorbası, kış aylarında hem bedeninizi hem de ruhunuzu ısıtacak mükemmel bir seçenek sunuyor. Sağlıklı malzemeleri ve kolay hazırlanışı ile bu çorba, evde çorba yapmanın ne kadar basit ve keyifli olabileceğini gösteriyor. Zerdeçalın eşsiz rengi ve lezzeti ile mercimeğin besleyici gücünü birleştiren bu tarif, sofralarınızın yeni favorisi olmaya aday. Şimdi bu leziz tarifi deneyin ve soğuk kış günlerinde içinizi ısıtan bu harika çorbanın tadını çıkarın.

Editör: Haber Merkezi