Hanımağa çorbası, ismiyle merak uyandıran, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan eşsiz bir tarif. Bu tarifle, misafirlerinizi şaşırtacak ve evde kolayca hazırlayabileceğiniz sağlıklı bir çorba yapabilirsiniz.

Ev yapımı bir çorba düşünün ki, hem göze hem damağa hitap etsin. İşte Hanımağa çorbası, tam da aradığınız tarif. Erişte, nohut ve mercimeğin muhteşem uyumuyla, sofralarınızı şenlendirecek.

Bazen bir çorba, sadece bir çorba değildir; sofranızın yıldızı olur. Hanımağa çorbası ile tanışın, sağlıklı ve lezzetli malzemelerle dolu bu tarif, her yudumda sizi mutfağınıza aşık edecek.

Hanımağa Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı erişte
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı et suyu (600 ml)
4 su bardağı sıcak su (800 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hanımağa Çorbası Tarifi

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

Hanımağa çorbası için küçük bir tencereye yıkayıp suyunu süzdüğümüz yeşil mercimekleri alalım.
Üzerine su ekleyelim ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar haşlanan ve yeterince yumuşayan mercimekleri ocaktan alalım.
Ocağa aldığımız çorba tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
Ardından biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.
1-2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış nohut, yeşil mercimek, pul biber, kuru nane, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek tüm malzemeyi karıştıralım.
Karıştırdığımız bakliyatların üzerine suyu ilave edelim. Çorbamızı ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.

Kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye ve erişteyi de ilave ederek çorbamızı pişmeye bırakalım.
Erişteler piştiğinde çorbamız pişmiş demektir. Bir kaç dakika dinlendirerek servis edelim.

Hanımağa çorbası tarifimizi deneyerek, sağlıklı ve lezzetli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Nohut, mercimek ve eriştenin harika uyumu ile hazırlanan bu çorba, hem besleyici hem de doyurucu bir alternatif sunuyor. Misafirlerinizle paylaşabileceğiniz bu eşsiz tarif, onları hem şaşırtacak hem de damak zevklerine hitap edecek. Ev yapımı çorbanın farkını ve zenginliğini her lokmada hissedeceksiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi