Ev yapımı çorbaların vazgeçilmezi olan biber çorbası, hem sağlıklı hem de son derece lezzetli. Kırmızı biberin faydalarını sofranıza taşıyan bu tarif, tüm aileyi mutlu edecek. Hadi, mutfakta harikalar yaratma zamanı!

Kış aylarının yıldızı biber çorbası ile tanışmaya hazır mısınız? Bu rengarenk ve lezzet dolu tarif, soğuk günlerde içinizi ısıtacak. Hem pratik hem de nefis bir çorba yapmanın tüm sırları bu tarifte gizli.

Biber çorbası, lezzeti ve kolaylığı ile herkesin gönlünde taht kuracak bir tarif. Kırmızı biberin eşsiz tadını sofranıza taşıyan bu çorba, özellikle kış aylarında vazgeçilmeziniz olacak. İşte size adım adım lezzetli bir biber çorbası tarifi!

BİBER ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

2 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı süt
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı
karabiber

TARİF

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Kırmızı biberleri dilerseniz fırında dilerseniz ocakta közleyin.
Tabanı geniş bir tencereye unu alın ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Közlenmiş kırmızı biberleri doğrayın ve sıvı yağı ile bilikte tencereye aktarın. Karıştırın.
6 su bardağı sıcak suyu yavaş bir şekilde ekleyin. Karıştırın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynayıp, bir süre piştikten sonra blender ile çorbayı ezin.
Yarım su bardağı sütü ekleyin ve karıştırın. Kaynamaya bırakın.
Tuz ve karabiber ekledikten sonra ocaktan alın ve servis edin. Dilerseniz kaşar peyniri rendesi ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

İşte karşınızda, sofralarınızı şenlendirecek, renkli ve lezzetli biber çorbası tarifi! Bu tarif ile biber çorbasını mükemmel bir lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu çorba, kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi