Mercimek çorbası sevenler, dikkat! Zerdeçalın eşsiz lezzetini ve sağlık faydalarını bu özel tarifle keşfedin. Zerdeçallı mercimek çorbası, sofralarınıza yeni bir soluk getirecek.

Klasik mercimek çorbasını bir adım öteye taşımaya ne dersiniz? Zerdeçallı mercimek çorbası ile hem damak zevkinizi tatmin edin hem de soğuk havalarda içinizi ısıtın.

Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor

Ev yapımı çorbalara yeni bir boyut kazandıran bu tarif, zerdeçalın lezzetini ve sağlık avantajlarını mercimek çorbası ile birleştiriyor. Zerdeçallı mercimek çorbası, her yudumda sizi şaşırtacak!

ZERDEÇALLI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

Bir su bardağı sarı mercimek
Bir adet patates
Bir adet havuç
2 diş sarımsak
Bir adet kuru soğan
Bir yemek kaşığı Tat Domates Salçası
1,5 çay kaşığı zerdeçal
Tuz ve kimyon
Bir yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Su

ZERDEÇALLI MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Patatesi havuç ve soğanların kabuklarını soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın.
Sarımsakları da soyduktan sonra havanda ezin.
Mercimekleri yıkayın ve suyunu tamamen süzün.
Tencereyi ocağa koyun ve orta ateşte tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırıp kızmasını bekleyin. Karışıma Bir yemek kaşığı Tat Domates Salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar pişirin.
Ardından yemeklik doğradığınız soğanları kavurmaya başlayın.
Soğanlar pembeleştikten sonra mercimekleri, havuçları ve patatesleri tencereye alıp kavurmaya devam edin.
Malzemeler kavrulduktan sonra 5 bardak suyu ve baharatları da ekleyerek tüm malzemeleri kaynamaya bırakın.
Yaklaşık 25 dakika sonra çorbayı ocaktan alın ve blender'dan geçirin. Blender'dan geçirdikten sonra dilerseniz çorbayı süzebilirsiniz.

Zerdeçallı mercimek çorbası, geleneksel lezzetlerimize modern ve sağlıklı bir dokunuş ekliyor. Bu tarif, hem doyurucu hem de şifalı bir seçenek olarak soğuk kış günlerinde mükemmel bir alternatif sunuyor. Deneyimleyen herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi