Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizi şaşırtacak bir lezzet arıyorsanız, Sodalı Rulo Börek tam size göre. Maden suyu, kaşar peyniri ve özel malzemelerle hazırlanan bu eşsiz lezzeti keşfedin.

Komşularınız beş çayına geldiğinde onları şip şak hazırlayabileceğiniz Sodalı Rulo Börek ile şımartın. İçi nefis kaşarlı, dışı çıtır çıtır bu börek tarifi, herkesin favorisi olmaya aday.

Sodalı Rulo Börek, kolay hazırlanışı ve lezzetiyle, evde tatlı yapmanın keyfini çıkarmanızı sağlayacak. Bu adım adım rehberle, çıtır çıtır bir börek yapma sanatını öğrenin.

Sodalı Rulo Börek

Malzemeler

4 adet yufka

½ su bardağı sıvı yağ

125 gram tereyağı

1 adet maden suyu

İçi için:

400 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

Yeter miktarda susam

Sodalı Rulo Börek Tarifi

İşe yufkaları eşit şekilde parçalara ayırma ile başlıyoruz. Önce yufkamızı ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye, ardından her bir parçayı tekrar ikiye bölün ve her bir yufkadan 8 eşit parça elde edin.
Tereyağını eritin sıvı yağı karıştırın ve bir fırça ile yufka parçalarının üzerini yağlayın.
Rendelenmiş kaşar peynirini uzun kenarına koyup dar kısmına doğru rulo şeklinde sarın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Ruloların hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine bir şişe sodayı eşit bir şekilde gezdirin ve ardından zeytinyağı ve yumurta sarısı karışımını bir fırça yardımıyla üzerine sürün.
Üzerine susam serpin ve daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana deki yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.

Sodalı Rulo Börek tarifi ile komşularınızı ve sevdiklerinizi lezzet zirvesine çıkarın. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarif, kolaylığı ve eşsiz çıtırlığıyla herkesin beğenisini toplayacak. Maden suyunun böreğe kattığı hafiflik ve kaşar peynirinin lezzeti, bu böreği tam bir favori yapacak. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı! Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi