Az malzeme, çok lezzet! Bu basit ama enfes börek tarifiyle mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? Çıtır çıtır böreklerin sırrını keşfedin.

Pratiklik ve lezzet bir arada! Sadece 3 malzeme kullanarak el açması börek yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte adım adım kolay börek tarifi.

Sofralarınızı şenlendirecek çıtır börek tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? Az malzemeli ve kolay bu tarif, tüm aileyi mutlu edecek.

3 Malzemeli Çıtır Börek Tarifi

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

Malzemeler

2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
6,5-7 su bardağı un

Arasına Sürmek İçin;

150 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin;

1 adet yumurta sarısı
Susam

3 Malzemeli Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Uygun bir yoğurma kabına su, kontrollü bir şekilde un ve tuz ekleyip yumuşacık bir hamur yoğuralım.

Hamuru 10 eşit bezeye bölelim ve üzerini kapatıp 15 dakika bekletelim.

Bezeleri merdane yardımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Üzerine sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını sürüp üst üste dizelim. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletelim.

İç harcı için lor peyniri ve maydanozu uygun bir kaba ekleyip karıştıralım.

Tezgahı sıvı yağ ile yağlayalım ve bezeleri elimizle çekiştirerek açabildiğimiz kadar açalım.

Kenarlarından katlayalım ve iç harcını ekleyip rulo şeklinde saralım.

Şekil verdiğimiz börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerine bir fırça ile yumurta sarısı sürüp susam serpelim.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.

Bu çıtır börek tarifi, az malzemeyle nasıl lezzetli sonuçlar alınabileceğinin kanıtıdır. Pratik, kolay ve herkesin beğenisini kazanacak bu tarif ile mutfakta geçirdiğiniz zaman artık daha keyifli ve verimli. Az malzemeli olması, ani misafirleriniz geldiğinde ya da hızlıca bir şeyler hazırlamak istediğinizde imdadınıza yetişecek. Deneyin ve bu basit lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi