El açması börek lezzetini evinizde hızlıca yakalamak artık mümkün. Hazır yufka kullanarak zaman kazanın ve her lokmada lezzet patlaması yaşayın. Nasıl mı? İşte cevabı...

Börek yapımında yeni bir dönem başlıyor. Hazır yufkayla, el açması zahmetine girmeden, çıtır çıtır börekler yapabilirsiniz. İşte lezzet dolu tarifimiz ve püf noktaları.

Evde börek yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı. Hazır yufka ile el açması tadında, herkesin bayılacağı çıtır börekler yapın. İşte size adım adım rehberlik edecek tarifimiz.

HAZIR YUFKADAN ÇITIR BÖREK

MALZEMELER

6 adet yufka

350 gram beyaz peynir

1 tutam maydanoz

1 su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sirke

Yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

HAZIR YUFKADAN ÇITIR BÖREK TARİFİ

İlk önce böreğin sosunu hazırlayın. Bir kabın içerisinde unu, sirkeyi ve sıvı yağı ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpın.

Yufkalardan birini tezgaha açın. Ardından hazırladığınız sosu yufkanın üzerine kaşıkla gezdirin.

Ardından döktüğünüz sosu bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine iyice sürün. Ardından ikinci yufkayı da soslu yufkanın üzerine yerleştirin.

Aynı şekilde sosu üzerine kaşıkla gezdirin. Yine fırça yardımıyla yufkaya iyice yedirin. Daha sonra yufkayı 4 eşit parça olacak şekilde kesin. Kestiğiniz her bir parçayı da ikiye bölün.

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

Yani toplamda 8 tane üçgen yufka elde edeceksiniz. Ardından bu parçalara peynirli ve ince ince kıydığınız maydanozlu harcı ilave edin.

Yufkaları sigara böreği sarar gibi çok sıkı ve çok gevşek olmayacak şekilde sarın. Geriye kalan yufkaları da aynı biçimde hazırlayın.

Tüm yufkaları sardıktan sonra bir fırın tepsisine yağlı kağıt açın. Yağlı kağıt açtığınız fırın tepsisine de börekleri dizin.

Böreklerin üzerine yumurta sarısını iyice yedirin. Ardından üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirin.

Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın. Önceden ısıttığınız fırına börekleri verin ve yaklaşık 35 dakika börekler kızarıncaya kadar pişirin.

Artık hazır yufka ile el açması lezzetinde çıtır böreği kolayca yapabilirsiniz. Bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı azaltırken, sofralarınızın yıldızı olacak börekler yapmanıza olanak tanıyacak. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi