Evde kurabiye yapmanın tadını çıkarmak isteyenler, bu tarif tam size göre! Sadece birkaç basit adımla, annelerimizin elinden çıkmış gibi un kurabiyesi yapabilirsiniz.

Pastane lezzetinde un kurabiyesi yapmak artık çok kolay! Bu püf noktalarıyla herkes tarafından sevilen, puf puf un kurabiyesini evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Az malzeme ve basit adımlarla ağızda dağılan un kurabiyesini evinizde yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmez bir parçası olacak.

MALZEMELER

1adet yumurta
200 gram oda sıcaklığında tereyağı (14 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı buğday nişastası

Servisi için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi

TARİF

200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir yoğurma kasesine aktarın.
Üzerine 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın.
1 su bardağı pudra şekeri, 5 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 3 su bardağı unu azar azar ekleyin.
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kurabiye hamurundan büyükçe bir parça alın ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak 2 parmak kalınlığında rulo şekline getirin.
Kenar kısımlarını kesin. Ardından üzerinden çatal yardımıyla geçerek şekil verin.
Bıçak yardımıyla 3 parmak genişliğinde parçalar kesin. Fırın tepsisine aktarın.
Üzerleri hafif kızarıp renk alana kadar önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Soğuttuktan sonra pudra şekeri eleyin.
Ardından servis edin.

Pastane usulü, ağızda dağılan un kurabiyesini evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu basit ve lezzetli tarif ile çay saatlerinizi zenginleştirebilir, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Pudra şekeri veya çikolata sosu ile süslediğiniz kurabiyeleriniz, servis edilmeye hazır. Şimdi deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi