İftarın ardından tatlı bir şeyler mi arzuluyorsunuz? O zaman bu şerbetli irmik tatlısı tarifi ile damaklarınız şenlenecek! Kolay hazırlanışıyla herkesin yapabileceği bu tarif, sofranızın vazgeçilmezi olacak.

İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı şerbetli irmik tatlısı, hem lezzeti hem de kolay yapılışıyla herkesin favorisi. Bu tarif ile tatlı ihtiyacınızı lezzetli bir şekilde karşılayacaksınız.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofraları daha da önem kazanıyor. Bu özel sofralarda misafirlerinize sunabileceğiniz şerbetli irmik tatlısı tarifi ile lezzet şöleni yaşatın.

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

MALZEMELER

9 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
Bu malzemelerin yanı sıra fırın kabını yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağına ihtiyacınız bulunuyor.

Şerbeti için ise;

1 ya da 2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Yumurtayı, toz şekeri ve yoğurdu derin bir kapta mikser aracılığıyla çırpın. Burada toz şeker eriyene kadar çırpmak önem taşır.
1 su bardağı süt ve 1 paket vanilin ekleyerek karıştırmaya devam edin.
1,5 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu ve 9 yemek kaşığı elenmiş unu karşılıma ekleyerek güzelce karıştırın.
Fırın kabını tereyağı yardımıyla yağlamaya başlayın. Tatlı harcını ise kalıba alın ve üzerini spatula yardımıyla düzelterek göze uygun hâle getirin.
Hazırladığınız harcı önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Bu sırada tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra bu karışıma 3 – 4 damla limon suyu sıkmanız gerekir. Ardından kaynayan şerbeti 5 dakika daha bekleterek ocaktan alın. Bundan sonra ılınmasını beklemelisiniz.
Bu sırada pişen tatlıyı fırından aldıktan sonra sıcaklığını kaybetmeden üzerine ılık şerbet dökün. Bu sırada şerbetin içini çekmesine fırsat vermek için 10 dakika beklemek faydalı olabilir.
Bu bekleme süresinden sonra tatlıyı dilimlemeye ve servis etmeye başlayabilirsiniz.

Pişirme Önerisi:

Şerbetli İrmik tatlısı yapım aşamalarına geçmeden önce bu tarif için bazı tüyoları öğrenmekte yarar var. Şerbetli tatlılarda kıvam ve dökülme zamanı son derece önemlidir. Bu tür tatlıların fırından alındığı gibi bekletilmeden ılık şerbet ile buluşturulması gerekir.

Servis Önerisi:

Şerbetli irmik tatlısını hazırladıktan sonra üzerine tercihe bağlı olarak; Antep fıstığı, toz fındık ya da file badem serpebilirsiniz.

Şerbetli irmik tatlısı, iftar sofralarınız için hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu tarifi deneyerek, tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayabilirsiniz. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu tatlı ile iftarlarınızı taçlandırın. Afiyet Olsun.

Editör: Haber Merkezi