Kendi mutfağınızda pizzacı kalitesinde pizza yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım kolay ve lezzetli ev yapımı pizza tarifi!

Pizza, herkesin sevdiği evrensel bir lezzet. Peki, bu lezzeti evinizin konforunda nasıl yakalayabilirsiniz? İşte karşınızda ev yapımı pizza tarifi!

Ev yapımı pizza, lezzeti ve tazeliğiyle her zaman favoriniz olacak. Siz de bu kolay tarifi deneyerek evde pizza yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Pizza Tarifi

Malzemeler

5 su bardağı un
1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
Yarım yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı (Ayçiçek de kullanabilirsiniz)
2 su bardağı ılık su

Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet

Sosu için:

2 su bardağı domates sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kekik

Üzeri için:

Kaşar peyniri
Mozzarella peyniri
Sucuk
Sosis
Mısır
Siyah zeytin-Yeşil zeytin (dilerseniz)
Mantar

Pizza Nasıl Yapılır?

5 su bardağı unu yoğurma kabına alarak ortasını çukur şeklinde yapalım.
Çukur haline getirdiğiniz unun ortasına instant maya, tuz, şeker, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş bir şekilde ekleyelim. Aynı anda hamuru elimizle yoğurmaya başlayalım.
Hamuru güzelce yoğuralım ve yumuşak kıvamlı elinize yapışmayan hamur elde edelim.
İyice yoğurduğunuz hamurun üzerini streç film ile örtelim. Hamurun mayalanması için en az 30 dakika hamurun üstü kapalı şekilde dinlendirelim.
Tezgâhın üzerine un serpelim.
Hamur mayalandığından üzerini açalım ve mayalanan hamuru un serpilmiş tezgâhın üzerine koyalım.
Elinizle hamuru toparlayıp havasını iyice alalım.
Hamuru iki eşit parçaya bölelim. İnce tabanlı bir hamur isterseniz hamuru 3 parçaya bölmelisiniz.
Ayırdığınız parçalardan birini beze şekline getirerek un serili tezgâhta merdane kullanarak güzelce açalım. Hamura hafif un serperseniz merdaneye yapışmasını önlemiş olursunuz.
Açılan hamuru pizza tepsinize almadan önce boyutun uygun olup olmadığını kontrol edelim.
Pizza tepsisine aldığınız hamuru elimizle etrafını güzelce düzeltelim.
Pizza tepsiniz yok ise normal fırın tepsisi kullanabilir tabana yapışmaması için mısır unu serpebilir veya yağlı kâğıt serebilirsiniz.
Çatal yardımıyla hamurun yüzeyine delikler açalım. Böylece hamurunuz pişerken kabarmayacaktır.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pizza tabanını 10 dakika pişirelim.
10 dakika sonra yarı pişen hamurunuzu fırından alarak hazırladığınız pizza sosu karışımını güzelce pizza tabanına sürelim.
Domates sosunuzun üzerine mozzarella peynir rendesini veya kaşar peyniri rendesini yayalım.
Üzerine tercih ettiğiniz şekilde sucuk, sosis, mantar, mısır, zeytin tanelerini ekleyelim.
Ardından pizzamızı son kez fırına sürelim ve 200 derecede 20 dakika pişirelim.
Sucuk ve sosisleri güzelce pişen, peyniri eriyen pizzamızı fırından alarak il sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim.

Ev yapımı pizza, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek sunar. Bu tarifle, pizza yapmak hiç olmadığı kadar kolay ve eğlenceli. Malzemelerinizi hazırlayın, hamurunuzu yoğurun ve kendi pizzanızı yaratın. Fırından çıkan sıcacık, mis kokulu pizzanızla ailenizi ve sevdiklerinizi mutlu edin. Unutmayın, pizza yapmanın sırrı sevgi ve doğru tarifte gizli!

Editör: Haber Merkezi