Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz peynirli sünger gibi poğaça ile çay saatlerinizin ve kahvaltılarınıza lezzet katabilirsiniz. İşte adım adım tarifi

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

Malzemeler

250 gram margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
5,5 - 6 bardak un (kontrollü olarak ekleyin)

Yapılışı

Un hariç, tüm hamur malzemelerini geniş bir yoğurma kabına alın. Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yoğurun ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı yuvarlayıp, elinizle hafifçe bastırarak açın. Ortasına peynir koyup, kenarlarını birleştirerek kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün. İsteğe bağlı olarak poğaçaların ortasına hafif bir çizik atıp, susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, poğaçalar altın rengini alana kadar pişirin. Pişen poğaçaları fırından çıkarın ve servise hazırlayın.

Bu tarifi deneyen herkes bayılacak: Kuru meyvelerle zenginleştirilmiş Atom Kurabiye tarifi Bu tarifi deneyen herkes bayılacak: Kuru meyvelerle zenginleştirilmiş Atom Kurabiye tarifi

Bu basit ve lezzetli mayasız peynirli poğaça tarifi, herhangi bir özel beceri gerektirmeden mükemmel sonuçlar veriyor. Kahvaltılarınızda, çay saatlerinizde ya da acıktığınız her an rahatlıkla tüketebileceğiniz bu poğaçalar, herkes tarafından sevilecek.