Günün her saati için: Enfes Muhammara tarifi Günün her saati için: Enfes Muhammara tarifi

Arap kurabiye, yumurta sarısı, tereyağı ve vanilyanın mükemmel uyumuyla hazırlanır. Bu yazımızda, evde kolayca yapabileceğiniz ve her lokmasında mutluluk hissedeceğiniz arap kurabiye tarifini detaylarıyla sunuyoruz.

Çay saatlerinin olmazsa olmazlarından olan kurabiyeler, bu kez arap kurabiye tarifi ile bir başka lezzetli. Bu pratik tarif ile hem zamandan tasarruf edin hem de lezzetli anlar yaratın.

Sıradan tatlılardan sıkıldıysanız ve yeni bir lezzet arayışındaysanız, arap kurabiye tam size göre! İşte adım adım hazırlanışı ve püf noktalarıyla birlikte arap kurabiye tarifi.

Malzemeler

2 adet haşlanmış yumurta sarısı
125 gram tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya ya da bir paket şekerli vanilin
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı kadar)
2 yemek kaşığı kakao
2,5 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı

2 adet yumurtayı bir kabın içinde iyice haşlayın. Sonrasında haşlanmış yumurtaların sarılarını bir yere ayırın. Derin ve büyük bir kabın içine haşlanmış yumurta sarılarını koyun. Yumurta sarılarını parmağınız ile iyice ezin. Kabın içine oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz tereyağını, pudra şekerini ve vanilyayı ilave ederek iyice karıştırın. Malzemelerin pürüzsüz bir şekilde karışması için mikser kullanın.

İyice karışan malzemelerin bulunduğu kaba azar azar un ilave edin. Un ilave ederken bir yandan karıştırın. Tüm unu ekledikten ve iyice karıştırdıktan sonra yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.

Tam kıvamına gelmiş olan hamurdan takriben ceviz büyüklüğünde küçük parçalar koparın ve bu parçaları avuç içinizde yuvarlayın. Tüm hamuru yuvarlak parçalar haline getirdikten sonra bir fırın tepsisi alın. Fırın tepsisinin içini iyice yağlayın ya da tepsiye yağlı kağıt serin. Ardından yuvarlamış olduğunuz hamur parçalarını bu tepsiye dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında hamurları 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika boyunca pişirin. Kurabiyelerin üzeri pembeleşmeden fırından çıkartın.

Kurabiyeleri ilk fırına attığınızda bir yandan da kurabiyenin üzeri için kullanacağınız malzemeleri hazırlayın. Hafif yayvan ve biraz da derin bir kabın içine kakao ve pudra şekerini koyarak iyice karıştırın. Sonrasında fırından yeni çıkmış olan ve henüz çok sıcak olan kurabiyeleri bu karışımın içine atın. Her bir kurabiyenin karışıma iyice bulanmış olmasına özen gösterin. Tüm kurabiyeler için bu işlemi uyguladıktan sonra kurabiyeleri bir tepsiye alın ve soğumasını için bekleyin. Kurabiyeler soğuduktan sonra servis yapın.

Arap kurabiye, özel günlerinizde veya sıradan bir çay saatinde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem göze hem damağa hitap eden enfes bir tatlıdır. Bu tarif sayesinde misafirlerinizle lezzet dolu anlar geçirebilir, onları bu özel kurabiye ile şımartabilirsiniz. Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

Editör: Haber Merkezi