Pastanelerin vazgeçilmezi ıslak kek artık evinizde! Bu adım adım tarifle, pastane tadında ıslak kek yapmanın keyfini çıkarın.
Islak kek her zaman favori tatlılar arasında yer alır. Şimdi bu lezzeti evde yapmanın sırlarını sizinle paylaşıyoruz. Pastane usulü ıslak kek için gereken her şey burada!
Ev yapımı ıslak kek ile çay saatlerinizi renklendirin! Pastane tarzı bu lezzetli kek tarifi, tüm aile bireylerinin ve misafirlerinizin favorisi olacak.
Pastane Usulü Islak Kek Yapımı Tarifi
Malzemeler
Keki için;
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (100 ml)
2 yemek kaşığı kakao
Üzerine;
Hindistan cevizi veya fıstık
Pastane Usulü Islak Kek Yapımı Tarifi
Pastane usulü ıslak kek için öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir kaba alarak mikser yardımı ile beyazlaşıp köpük köpük olana kadar5 dakika boyunca çırpalım.
Ardından sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Homojen bir kıvam aldıktan sonra borcamı sıvı yağ ile yağlayalım.
Kek hamurunu borcama dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
Sosu için tüm malzemeleri tencereye koyalım ve güzelce çırpalım.
Sosumuzu kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynayınca altını kapatarak bir kenara alalım.
Pişen ve 5 dakika ilk sıcaklığının çıkması için beklediğimiz keki dilimleyelim.
Sosumuzu kekin üzerine gezdirelim. Sosu çekmesi için bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen ve sosunu güzelce çeken kekimizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!