Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Ezogelin Çorbası, soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan, besleyici ve lezzetli bir seçenektir. Bu tarifle, lokanta tadında bir Ezogelin Çorbası yapmanın püf noktalarını keşfedeceksiniz.

Ezogelin Çorbası, adını hikayesi kadar lezzetiyle de ön planda tutan, geleneksel Türk mutfağının bir parçasıdır. Siz de bu tarifle, evinizde lokanta kalitesinde bir Ezogelin Çorbası yapabilirsiniz.

Kırmızı mercimeğin, bulgur ve pirincin harmanlandığı Ezogelin Çorbası, sofralarımızın olmazsa olmazlarındandır. Bu rehberle, herkesin beğenisini kazanacak lokanta usulü bir çorba yapımının inceliklerini öğreneceksiniz.

15 dakikada dünyanın en iyi kurabiyelerini yapın: 4 malzemeli Pudra Şekerli Kurabiye tarifi 15 dakikada dünyanın en iyi kurabiyelerini yapın: 4 malzemeli Pudra Şekerli Kurabiye tarifi

Malzemeler

1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı bulgur (4 yemek kaşığı)
Yarım kahve fincanı pirinç (2 yemek kaşığı)
6 su bardağı sıcak su + 2,5 su bardağı sıcak su

Sosu için;

2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı kadar tuz

Ezogelin Çorbası Tarifi

Tencereye tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınarak ısıtılır.
Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranır ve tencerede orta ateşte, soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavrulur. Dilerseniz sarımsakları rendeleyerek de kullanabilirsiniz.

Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş olan kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur eklenerek karıştırılır ve kavrulur.
Üzerine sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Çorba kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırılır.
Bakliyatlar yumuşayınca kadar yaklaşık 35 dakika pişirilir ve ocak kapatılır.
Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır.
1 yemek kaşığı un eklenir ve unun kokusu çıkana kadar karıştırılarak kavrulur.
Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir, 1-2 dakika daha kavrulur.

Editör: Haber Merkezi