Sodalı börek, patatesli iç harcı ve kabarık dış yapısıyla Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden. Peki, bu lezzeti evinizde nasıl yapabilirsiniz? İşte size kolay ve lezzetli bir rehber.

Kabarık, lezzetli ve pratik; işte karşınızda sodalı börek! Bu tarifle, evde börek yapmak hiç bu kadar eğlenceli ve basit olmamıştı. Hadi başlayalım

Börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sodalı börek tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? İşte size mükemmel bir başlangıç.

Sodalı Börek Tarifi

Malzemeler

3 adet yufka

İç harcı için;

4 adet orta boy patates
1 adet büyük boy soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

1 su bardağı maden suyu (200 ml)
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Kavrulmuş susam

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Sodalı Börek Tarifi

İç harcı için ocağa tavayı alalım. Üzerine sıvı yağı ekleyelim.
Yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
Daha sonra haşladığımız ve çatalla ezdiğimiz patatesleri ekleyelim.
Baharatları da ekledikten sonra güzelce karıştıralım ve kavuralım.
Sosu için derin bir kase içerisinde maden suyu, yumurta akı ve sıvı yağı çırpalım.
Yufkalardan bir tanesini tezgaha alalım. Üzerine hazırladığımız sostan sürerek her yerine eşit bir şekilde yayalım.
2. kat ve 3. kat yufkayı da yerleştirip sosladıktan sonra yufkalarımızı üçgenler olacak şekilde keselim.
Ardından üçgenlerin geniş kenarlarına patatesli harçtan yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
Şekillendirdiğimiz böreklerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra içerisine su haznesini yerleştirdiğimiz ve lezzet buharı ayarında ısıttığımız 180 °C fırında 45 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda pişen sodalı puf böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi