Geleneksel bir lezzet olan baklavayı evde yapmaya ne dersiniz? Antep fıstıklı bu tarif ile adım adım lezzetli bir yolculuğa çıkacaksınız.

Ev yapımı baklava, misafirlerinize sunabileceğiniz en güzel sürprizlerden biridir. İşte size kolayca uygulayabileceğiniz, ağız sulandıran bir tarif.

Tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak, evde baklava yapmanın en kolay yolunu arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu rehber, adım adım size eşlik edecek.

MALZEMELER

100 gram tereyağı
Yarım bardak sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1/4 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
4 bardak un
1 bardak nişasta

Şerbeti için:

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

3 damla limon suyu
2 bardak şeker
2 bardak su

İçine:

300 gram Antep fıstığı
250 gram tereyağı

TARİF

Hamuru hazırlamak için yağları, sütü, sirkeyi, tuzu, yumurtayı ve suyu bir kapta birleştirip karıştırın.
Unu da yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
Hamurdan 24 eşit parça beze elde edin ve un serili tezgaha dizin.
Bol bol nişasta kullanarak bezeleri açın.
Bezeleri yarım saat kadar üzeri örtülü dinlendirin.
Açmaya devam edin ve tepsinizin boyutlarına uyacak kadar açın.
Yarısını aralarına erittiğiniz tereyağını sürerek tepsiye yerleştirin.
İç malzemesini serpin.
Geri kalan 12 yufkayı da aynı şekilde yerleştirin.
Bıçak ile enine ve boyuna keserek kareler oluşturun.
10 dakika, 180 derece fırında pişirin.
Şerbet malzemelerini bir tencerede pişirin.
Sıcak şerbeti sıcak tatlıların üzerine dökün.

Evinizde geleneksel bir lezzet olan baklavayı yaparak hem ailenizi hem de misafirlerinizi memnun edebilirsiniz. Bu detaylı ve kolay tarif sayesinde, herkes tarafından beğenilecek nefis baklavalar yapabileceksiniz. Bu tarif ile baklava yapmak artık zor ve ulaşılmaz olmaktan çıkıyor, mutfakta geçireceğiniz zamanın keyfini çıkarın. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi