Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden analı kızlı çorbası, sofralarınıza sıcacık bir dokunuş yapmaya hazır. İşte adım adım tarifi...

Sağlık ve lezzeti bir arada sunan analı kızlı çorbası yapımı sandığınızdan çok daha kolay. Evdeki malzemelerle bu lezzeti yakalamak için ipuçlarımızı kaçırmayın.

Sofralarınızı şenlendirecek, herkesin bayılacağı bir çorba tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Analı kızlı çorbası, hem göze hem damağa hitap ediyor.

MALZEMELER

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

2 bardak ince bulgur
1 bardak irmik
1 bardak kaynar su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

Yarım soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gram kıyma
1 kaşık biber salçası
Birer çay kaşığı tuz, karabiber ve pul biber

Çorba için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gram kuşbaşı et
1 yemek kaşığı salça
4 bardak su
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
5 kaşık limon suyu
1 bardak haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tuz

TARİF

Yağ ve soğanı kavurun.
Kıymayı ekleyin ve 10 dakika kadar pişirin.
Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın.
Derin bir kapta irmik, bulgur ve kaynar suyu karıştırın.
15 dakika üzeri kapalı bekletin.
Diğer malzemeleri de içine ekleyin ve yoğurun.
Kıvam alan hamuru ikiye ayırın.
Elinizi suyla ıslatarak harca şekil verin.
İçlerine kıymalı harçtan ekleyin ve kapatın.
Diğer parçasını da ufak yuvarlaklar oluşturarak hazırlayın.
Etleri, salçayı ve yağı ayrı bir tavada kavurun.
Suyu da ekleyin ve 10 dakika pişirin.
Köfteleri ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
Limonu, tuzu ve nohudu da ekleyip pişirin.

Her yudumunda aile sıcaklığını hissedeceğiniz analı kızlı çorbası tarifiyle sofralarınızı taçlandırın. Bu geleneksel lezzeti evinizde deneyimleyerek sevdiklerinize sıcak bir sürpriz yapın. Tarif için gereken malzemeler ve adım adım hazırlık süreciyle, mutfakta geçireceğiniz zaman hem eğlenceli hem de lezzetli bir hal alacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi