Ay Tatlısı, baklava tadında ama yapımı çok daha basit olan enfes bir tatlı. İşte şerbetli ve kıyır kıyır bu lezzeti evinizde kolayca yapmanız için gereken tüm malzemeler ve püf noktaları.

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan Ay Tatlısı, şimdi baklava tadında bir tarifle karşınızda. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, tüm aile bireyleri ve misafirleriniz tarafından çok sevilecek.

Mis gibi tereyağı, ceviz ve lezzetli bir şerbetin birleşimiyle yapılan Ay Tatlısı, her lokmada damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Bu kıyır kıyır tatlıyı yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada.

Malzemeler

Tadına doyamayacaksınız! Şimdiye kadarki denenmiş en iyi Mayasız Poğaça tarifi Tadına doyamayacaksınız! Şimdiye kadarki denenmiş en iyi Mayasız Poğaça tarifi

Şerbeti için;

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
5 damla limon suyu

Hamuru için;

1 adet yumurta
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Süslemek için;

Toz fıstık

Baklava tadında Ay Tatlısı Tarifi

Şerbeti için; su ve şeker ocakta kaynatılıp limon eklenip orta ateşte 20 dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamuru için; un ve ceviz dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp elle karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilip, son olarak ceviz de eklenip tekrar yoğurulur.
Hamur 3 eşit bezelere bölünüp, her bir bezeler önce silindir şekli verilip daha sonra elimizle üzerinden hafifçe bastırarak bardakla ay şekli verilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilip, üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilir.
İlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülüp şerbeti çekince toz fıstık veya hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz

Bu tarif ile Ay Tatlısı, evde tatlı yapmanın ne kadar kolay ve keyifli olabileceğini gösteriyor. Hem göze hem de damağa hitap eden bu tatlı, özel günlerinizde ve tatlı krizlerinizde imdadınıza yetişecek. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu eşsiz lezzeti deneyimleyin!

Editör: Haber Merkezi