Ekonomik ve pratik börek tarifleri arayanlar, buraya! Az malzemeyle, ama bol lezzetle hazırlayacağınız bu mayasız börek tarifiyle, sofralarınız şenlenecek. Hem kolay hem de çıtır çıtır börekler için okumaya devam edin.
Börek yapmanın en kolay yolunu mu arıyorsunuz? Az malzemeyle mükemmel lezzetler yaratmak artık çok kolay. Mayasız hamurdan yapılan bu börekler, hem ekonomik hem de oldukça pratik. İşte karşınızda herkesin bayılacağı tarif!
Lezzetli bir börek yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Az malzemeyle ve mayasız hamur kullanarak nasıl ekonomik börekler yapabileceğinizi sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif, mutfakta yeni bir dönem başlatıyor.
Malzeme Listesi
Böreklerin hamurunu hazırlamak için;
1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Börek hamurlarına sürmek için;
3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin
Böreklerin iç harcı için;
100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir
Böreklerin üzerleri için;
1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı
Tarifi
Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.
Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.
Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.
Ekonomik ve lezzetli börek yapmanın sırlarını sizlerle paylaştık. Az malzemeyle ve mayasız hamur kullanarak hazırlayacağınız bu börekler, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hem kolay hem de çıtır çıtır börekler için bu tarifi deneyin. Mutfakta geçireceğiniz vakit artık daha keyifli ve verimli olacak. Afiyet olsun!