Türk mutfağının klasik tatlarından irmik helvasını evde hazırlamak için en doğru tarif ve püf noktaları burada. Ağızda dağılan lezzetiyle irmik helvası tarifi.

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

İrmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biridir. Siz de evde hızla ve kolayca bu lezzeti yapmak isterseniz, en doğru ve pratik tariflerle sizlere yardımcı oluyoruz. Adım adım tarif ve püf noktaları...

Geleneksel Türk tatlıları arasında öne çıkan irmik helvasını evinizde kolaylıkla hazırlayın! Az malzemeyle maksimum lezzet için irmik helvası tarifi...

İRMİK HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt 
1.5 su bardağı şeker
4 kaşık tereyağı

YAPILIŞI

Tereyağını tencereye alarak eritin. 

İçine irmikleri koyalım ve kavurmaya başlayın.

İrmiklerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. 

Tereyağı ile tamamen kavrulan irmiklerin üzerine sütü yavaş yavaş dökün ve sütü dökerken bir yandan da hızlıca karıştırın. 

İrmikler sütü çekene kadar karıştırmaya devam edin. 

İçine son olarak şekeri ekleyin. Hızlıca karıştırmaya devam edin. 

Bu aşamadan sonra helvayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

İsteğe göre dondurma ile servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Editör: Haber Merkezi