Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezi kol böreğini evinizde yapmaya hazır mısınız? İşte adım adım kolay ve lezzetli bir tarif!

Ev yapımı kol böreği ile kahvaltılarınız daha da zenginleşecek. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, mutfakta geçireceğiniz zamanın tadını çıkarın.

Mis gibi kokusu ve enfes lezzetiyle ev yapımı kol böreğini denemeye hazır mısınız? İşte size lezzetli ve pratik bir tarif.

Kol Böreği Tarifi

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

10 su bardağı un
3.5 su bardağı su
2.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya

İç harcı için;

Yarım kilo ıspanak
2 adet soğan
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

Üzeri için;

2 yumurta sarısı

Kol Böreği Tarifi

Öncelikle yoğurma kabına un, tuz, maya eklenir unun ortası havuz gibi açılarak su yavaş yavaş eklenerek hamur kulak memesi kıvamında yorulur.
11 adet bezeye ayrılır. Her beze yemek tabağı büyüklüğünde açılarak araları yağlanır ve üst üste konur.
Bu şekilde 20-25 dk dinlendirilir.
Daha sonra ıspanaklar küçük küçük doğranır üzerine soğan (çiğ) sıvı yağ ve baharatlar eklenerek iç harcı harmanlanır.
Bekleyen yağlı hamur kenarlarından çekiştirilerek incecik açılır.
Kenarına iç harcı konularak kıvrım şeklinde sarılır.
Daha sonra yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
200′ derecede alt ve üstü kızarana kadar pişirilir.Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Bu kol böreği tarifi ile evde lezzetli ve pratik bir şekilde geleneksel bir lezzet yaratabilirsiniz. Hem çay saatlerinizde hem de kahvaltılarda sunabileceğiniz bu börek, aileniz ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Şimdi mutfakta bu lezzeti deneme zamanı. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi