Pratiklik ve lezzet arayanlar için biçilmiş kaftan olan bu kakaolu kurabiye tarifi, evinizdeki basit malzemelerle kısa sürede harikalar yaratmanıza olanak tanır. Misafirlerinizi etkilemek ve onlara unutulmaz tatlar sunmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Kakaolu kurabiye, tatlı ihtiyacınızı anında gidermenin yanı sıra, misafirleriniz için de çabucak hazırlayabileceğiniz şık bir ikramdır. Her bir ısırıkta, kakao ve damla çikolatanın mükemmel uyumunu hissedeceksiniz.

Eğer tatlı bir şeyler yapmak istiyorsanız ama zamanınız kısıtlıysa, bu kakaolu kurabiye tarifi imdadınıza yetişiyor. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu kurabiyeler, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak.

MALZEMELER

8 yemek kaşığı tereyağı
Yarım bardak pudra şekeri
1 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 bardak un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım bardak damla çikolata

Üzerine:

1 adet yumurtanın beyazı
Yarım çay bardağı parça fındık

TARİF

Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Bu lezzeti denemeden tatlı yediğinizi sanmayın Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Bu lezzeti denemeden tatlı yediğinizi sanmayın

Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.
Harçtan ceviz boyutlarında parçalar kopartın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta beyazı sürün.
Fındık serpiştirin.
Sıcak fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişirin.

Kakaolu kurabiye, herkesin beğenisini toplayacak pratik ve lezzetli bir tatlıdır. İster ani gelen tatlı krizlerinizde, ister misafirlerinize ikram etmek amacıyla, bu kurabiyeleri yapmak hem çok kolay hem de son derece eğlencelidir. Tarifimizi denediğinizde, kakaonun ve çikolatanın büyüsüne kapılacak, misafirlerinizden tam not alacaksınız.

Editör: Haber Merkezi