Mutfakta zamanınız kısıtlı ama lezzetten ödün vermek istemiyorsanız, bu 3 malzemeli ve 3 dakikada hazırlanan kurabiye tarifi tam size göre.

Tatlı ihtiyacınızı hızlı ve lezzetli bir şekilde gidermek istiyorsanız, bu basit ve pratik kurabiye tarifiyle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Misafirlerinizi etkilemek ve aynı zamanda mutfakta zaman kazanmak için aradığınız tarif burada! Sadece 3 malzeme ve 3 dakika içinde hazırlayabileceğiniz enfes kurabiyelerle herkesi şaşırtın.

Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor

3 Malzemeli 3 Dakika Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (2. 5 su bardağından biraz fazla)

İsteğe göre;

Fındık ve benmari usulü eritilmiş çikolata

3 Malzemeli 3 Dakika Kurabiyesi Tarifi

Hamurunun hazırlaması 3 dakikayı bile almayan, çok pratik, kıyır kıyır bir o kadar lezzetli, özellikle ani misafirlere birebir nefis bir kurabiye…

Sıvıyağ ve pudra şekeri aldığı kadar unla yoğurulur. İstenildiği gibi şekillendirilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika beyaz kalacak şekilde pişirilir(Bu süre fırından fırına değişebilir. Kontrollü şekilde pişirin). Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra tepsiden servis tabağına alınıp, afiyetle tüketilir.

Şeker miktarını damak tadınıza göre azaltabilirsiniz. Dağılan bir hamur olduğu için şekil verirken, hamuru önce avuç içinizle sıkıp sonra yuvarlayın. Benmari usulü çikolatayı kurabiyelerin üzerine gezdirip, çikolata donduktan sonra servis edin. 

Bu 3 malzemeli ve 3 dakikalık kurabiye tarifi, ani misafirler için hızlı bir çözüm sunarken, tatlı krizlerinizi de lezzetli bir şekilde gideriyor. Hem pratik hem de lezzetli bu kurabiyelerle mutfakta zaman kazanacak, misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini toplayacaksınız. Şimdi mutfakta sihir yapma zamanı!

Editör: Haber Merkezi