Sıvı yağın pratikliği ve kabartma tozu ile mayasız poğaça yapmanın lezzetli dünyasına adım atın. Bu tarif, tereyağsız ve mayasız oluşuyla, sağlıklı bir alternatif sunarken, lezzetten ödün vermiyor.

Mayasız Poğaça Tarifi 

Malzemeler

2 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz silme
3 su bardağı un az gelirse eklenir

Üzerine

Yumurta sarısı

Bu tatlıyı yiyenler unutamıyor: Misafirlerinizi hayrete düşürecek Muhallebili İrmik Tatlısı tarifi Bu tatlıyı yiyenler unutamıyor: Misafirlerinizi hayrete düşürecek Muhallebili İrmik Tatlısı tarifi

Mayasız Poğaça Tarifi 

Beş dakikada yapılacak harika bir poğaça tereyağsız sadece sıvı yağ ile mayalı gibi kabaran muhteşem poğaçalar yapılışı.
Sıvı yağ ,yoğurt, yumurta akı, tuzu elimizle karıştıralım.
Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapalım. Hiç bekletmeden elimizle yuvarlayıp avucumuzun içinde bastırın.
Büyütüp hemen ikiye katlayıp yarım ay sekli verip fırın tepsisine yerleştirelim.
Hepsine aynı işlemi uygulayın.
Hamurları tepsiye aralıklı dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizik atalım.
180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca poğaçalar hazır not ben peynir kullanmadım çocuklar peynirli yemediği için peynirlide çok lezzetli olacaktır.

Sıvı yağ ile yapılan mayasız poğaça tarifi, lezzeti, hızı ve pratikliği ile mutfaklarınızın yeni favorisi olacak. Tereyağsız ve mayasız oluşu, bu poğaçaları daha sağlıklı bir seçenek haline getirirken, galeta unu ile kaplama ise çıtır bir dış yüzey sağlıyor. Bu tarif ile çay saatleriniz ve kahvaltılarınız daha da lezzetli hale gelecek. Deneyin ve bu kolay lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi