Az malzemeyle büyük lezzetler yaratmanın en güzel örneklerinden biri olan ekşili köfte, herkesin sevdiği bir ana yemek. Bu tarif, adım adım ekşili köfte yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyor.

Bu tarifle herkes usta şef olacak: Airfryer ile Sebzeli Omlet tarifi Bu tarifle herkes usta şef olacak: Airfryer ile Sebzeli Omlet tarifi

Mutfakta hızlı ve lezzetli çözümler arayanlar için ekşili köfte, kurtarıcı bir tarif. Türkiye'nin dört bir yanında sevilen bu lezzeti evinizde denemeye ne dersiniz?

Evinizde restoran kalitesinde ekşili köfte yapmaya hazır olun. Bu basit adımları takip ederek, ailenize ve misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz.

MALZEMELER

Yarım kilo orta yağlı kıyma
1 adet soğan
Yarım çay bardağı pirinç
2 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı yağ
1 adet patates
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
8 su bardağı su
1 çay kaşığı kekik
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı yoğurt

TARİF

Pirinci, kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları bir kapta karıştırın.
Hazırladığınız köfte harcından küçük parçalar kopartarak misket şeklinde köfteler hazırlayın.
Un dolu yayvan bir kaba köfteleri koyun ve una bulayın.
Sebzeleri küp küp doğrayın.
Tencereye yağ koyun ve sebzeleri ekleyip kavurun.
Salçayı ekleyin.
2-3 dakika boyunca pişirin.
Üzerine su ekleyin.
Kaynayınca köfteleri atın.
Yumurta sarısı, limon ve yoğurdu bir kasede çırpın.
Köfteler pişince terbiyeyi ekleyerek karıştırın.
Yaklaşık 10 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin.

Bu adımları takip ederek hazırlayacağınız ekşili köfte, mutfakta geçirdiğiniz zamanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatacak. Az malzemeyle nasıl büyük lezzetler yaratılabileceğini gösteren bu tarif, sofralarınızın yıldızı olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi