Misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara unutulmaz bir akşam yemeği sunmak istiyorsanız, Fırında Paçanga Böreği tarifimiz tam size göre. Kolay adımlar ve leziz sonuçlar için bu tarifi keşfedin.
Fırında Paçanga Böreği, lezzeti ve kolaylığıyla mutfaklarda yeni bir trend oluşturuyor. Bu rehber, herkesin beğenisini toplayacak harikalar yaratmanız için size yol gösterecek.
Paçanga Böreği Tarifi
Malzemeler
4 adet yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
galeta unu
i̇ç harcı için;
2 adet domates
2 adet çarliston biber
100 gr pastırma
200 gr kaşar peyniri
sos için;
yarım su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?
İç harcı hazırlamak için domates, biber ve pastırmayı ufak ufak doğrayın. Kaşarı rendeleyin.
Yufkayı tezgaha serin ve erittiğiniz tereyağını üzerine gezdirin. İkinci bir yufkayı da üzerine serin ve sekiz eşit parçaya bölebilirsiniz.
Böldüğünüz yufkalara birer yemek kaşığı iç harcından ekleyin ve sıkıca sarın.
Süt ve sıvıyağı bir kapta karıştırın. Galeta ununu başka bir kaba dökün.
Sarıp hazırladığınız börekleri önce süt ve yağ karışımına batırın, ardından galeta ununa bulayıp tepsiye dizin.
200°C'de üzeri kızarana kadar pişirin.