Ispanak, genellikle sevilmeyen sebzeler arasında yer alsa da, bu ıspanak pastası tarifi ile yeşilin en tatlı halini keşfedeceksiniz. Ispanaklı pasta yapımı, sağlık ve lezzeti bir arada sunarak, tatlıya bakış açınızı tamamen değiştirecek.

Renkli ve lezzetli bir tatlı deneyimi için ıspanak pastası tarifimiz tam size göre. Ispanağın pastaya kattığı eşsiz renk ve lezzet, bu tarifi deneyen herkesi şaşırtıyor ve memnun ediyor.

Ispanak pastası, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor. Bu benzersiz tarifle, ıspanağın tatlılarda ne kadar başarılı bir bileşen olabileceğini kanıtlayacaksınız.

MALZEMELER

Keki için:

Lezzetli ve pratik: Kahvaltılarınızı baştan yaratacak Krep Börek tarifi Lezzetli ve pratik: Kahvaltılarınızı baştan yaratacak Krep Börek tarifi

3 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ıspanak püresi (400 gr ıspanağı blenderdan geçirin)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2,5 su bardağı un

Arası için:

2 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt

TARİF

İlk olarak ıspanakları güzelce yıkayın ve rondoda güzelce püre haline getirin. Daha kolay çekilmesi için içerisine biraz sıvı yağ da ekleyebilirsiniz.
Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Sütü ve sıvı yağını da ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanak püresini de ekleyip karıştırın.
Ayrı bir tarafta unu, vanilyayı, kabartma tozunu eleyin ve karışıma ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra yağladığınız kare borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Krem şanti için derin bir kapta kıvam alıncaya kadar süt ve şantiyi çırpın ve buzdolabına kaldırın. Pişen kekinizi fırından çıkartın. Soğumaya bırakın. Soğuyan kek borcamdan kolaylıkla çıkacaktır.
Keki bir tabağa koyun ve üzerini bıçak yardımıyla kesip alın. Kestiğiniz parçaları ya rondo da çekin ya da elinizle ufalayın. Kek tababını tekrar borcama koyun. İsterseniz kekinizi biraz sütle ıstalabilirsiniz.
Hazırladığınız şantiyi kekin üzerine güzelce yayın. Kek kırıntılarıyla da pastanın üzerini kaplayın.
Nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.
1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi