Misafirlerinizi ağırlarken veya sadece kendinize bir lezzet şöleni düzenlemek istediğinizde, Hanımağa çorbası imdadınıza yetişiyor. Bu zengin içerikli çorba, herkesin beğenisini kazanacak.

Geleneksel Türk mutfağının unutulmaz lezzetlerinden biri olan Hanımağa çorbası, modern mutfaklarda da kendine yer buluyor. Erişte, nohut ve mercimek ile hazırlanan bu çorba, sağlık ve lezzeti bir araya getiriyor.

Hanımağa çorbası, besleyici değerleriyle ön plana çıkıyor. Erişte, nohut ve mercimeğin harmanlandığı bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Tarifimizle bu lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Hanımağa Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı erişte
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı et suyu (600 ml)
4 su bardağı sıcak su (800 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

Hanımağa Çorbası Nasıl Yapılır?

Hanımağa çorbası için küçük bir tencereye yıkayıp suyunu süzdüğümüz yeşil mercimekleri alalım.
Üzerine su ekleyelim ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar haşlanan ve yeterince yumuşayan mercimekleri ocaktan alalım.
Ocağa aldığımız çorba tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
Ardından biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.
1-2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış nohut, yeşil mercimek, pul biber, kuru nane, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek tüm malzemeyi karıştıralım.
Karıştırdığımız bakliyatların üzerine suyu ilave edelim. Çorbamızı ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye ve erişteyi de ilave ederek çorbamızı pişmeye bırakalım.
Erişteler piştiğinde çorbamız pişmiş demektir. Bir kaç dakika dinlendirerek servis edelim.

Hanımağa çorbası, lezzeti ve sağlıklı oluşuyla sofralarınızın baş tacı olmaya aday. Erişte, nohut ve mercimeğin mükemmel uyumu, bu çorbanın her yudumunda kendini gösteriyor. Kolay hazırlanışıyla pratik, besleyici özellikleriyle de ideal bir seçenek olan bu çorba, her öğünde tercih edilebilir. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi