Türk mutfağının gözde lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı yaprak sarma, her sofrayı şenlendiriyor. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz adım adım bir tarif.

Zeytinyağının eşsiz aromasıyla harmanlanan yaprak sarma, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal. Geleneksel ve modern mutfağın buluştuğu bu tarif, tadına doyum olmayacak.

Her biri ayrı bir emek ve lezzet barındıran zeytinyağlı yaprak sarmalar, sofraların baş tacı. Bu detaylı rehber ile sarma yapmanın püf noktalarını keşfedin.

Malzemeler:

Yapraklar için:

300 gram asma yaprağı
1 adet limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su

İç Harç için:

1/2 su bardağı zeytinyağı
3 adet orta boy kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı tarçın

Hazırlık:

İç Harç:

İç harcı hazırlamak için, yarım su bardağı zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Üzerine 3 rendelenmiş soğanı hafifçe kavurun ve altın rengine gelene kadar pişirin. Ardından 1,5 su bardağı pirinci ekleyin ve pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.

Sırasıyla, 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, nane, yenibahar ve 1/2 çay kaşığı tarçın ekleyin. Karıştırarak malzemeleri bir araya getirin.

Yaklaşık 1 su bardağı sıcak suyu da ilave edin ve iç harcı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Sarma Yaprakları:

Asma yapraklarını salamura kullanıyorsanız, tuzlu suda bekletin ve ardından iyice yıkayarak fazla tuzunu çıkarın.

Her yaprağın ortasına, hazırladığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı ekleyin.

Yaprakların kenar kısımlarını içe doğru katlayarak, geniş kısmından uç kısmına doğru sıkıca sarın.

Tüm sarmaları sıkı bir şekilde hazırlayın.

Pişirme:

Bir tencerenin tabanını birkaç asma yaprağı ile kaplayın.

Hazırladığınız sarmaları, sıra halinde ve yan yana dizin.

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

Limonu halka halka dilimleyin ve sarmaların üzerine yerleştirin.

Pişme sırasında sarmaların açılmamasını sağlamak için düz bir servis tabağı ile üzerini kapatın.

1,5 su bardağı sıcak suyu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekleyin.Sarmaları kısık ateşte yaklaşık 35 dakika boyunca pişirin.

Zeytinyağlı yaprak sarma, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olarak, hem sağlık hem de lezzet açısından mükemmel bir seçenek sunar. Sunduğumuz tarif ve püf noktalarıyla, bu geleneksel lezzeti en iyi şekilde sofranıza taşıyabilirsiniz. İster ana yemek ister meze olarak, zeytinyağlı yaprak sarma sofralarınızın yıldızı olmaya hazır.

Editör: Haber Merkezi