Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) ihale yoluyla satışa çıkardığı Adabank'ın hisselerini verdiği 215 Milyon TL'lik en yüksek bedelle Ahlatcı Holding satın aldı.

30 Ekim 1984 tarihinde kurulan ve 1985 yılı itibariyle özel sermayeli bir mevduat bankası olarak bankacılık faaliyetlerine başlayan Uzan Grubuna ait Adabank'a 2004 yılında TMSF el koymuştu. 

TMSF, Adabank AŞ’nin kendisine ait yüzde 96.68 oranındaki 966 milyon 823 bin 400 adet hissesini TMSF, 210 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardı. 

Bugün saat 14.00'te TMSF'nin Esentepe'deki binasında gerçekleştirilen ihale, kapalı zarfla verilen tekliflerin açılması ile başladı.

En yüksek teklif Ahlatcı Holding'ten

Adabank'ın satış ihalesine katılan Ahlatcı Holding, 215 Milyon liralık en yüksek teklifi vererek, Adabank'ın hisselerini ve bankacılık lisansını almaya hak kazandı.

KAP Açıklaması geldi

Adabank A.Ş. hisse satış ihalesi hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"19.04.2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapmış olduğumuz bildirimde, Şirketimizin %70, Şirketimizin bağlı ortaklığı Enerya Enerji Anonim Şirketi'nin %29 oranında pay sahibi olduğu AHL Ahlatcı Finansal Yönetim Anonim Şirketi'nin (AHL Ahlatcı Finansal) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan Adabank A.Ş. (Adabank) Hisse Satış ihalesine katılacağı duyurulmuştu.
24.05.2023 tarihinde (bugün) gerçekleştirilen söz konusu ihalede, AHL Ahlatcı Finansal Yönetim A.Ş. teklif mektubunda yer alan teklifini nihai olarak 215.000.000 TL'ye (ikiyüzonbeşmilyon Türk Lirası) yükseltmiştir. İhale, AHL Ahlatcı Finansal Yönetim A.Ş. nin ihale için vermiş olduğu 215.000.000 TL (ikiyüzonbeşmilyon Türk Lirası) lik peşin teklifi ile sona ermiştir.
İhale, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Rekabet Kurumu onayları alındıktan sonra TMSF tarafından sonuçlandırılacak olup, süreçle ilgili gelişmeler paylaşılacaktır.
Kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.

Cesedi yol kenarında bulunmuştu! Çorum'da eşini öldüren polis memurunun davası sürüyor Cesedi yol kenarında bulunmuştu! Çorum'da eşini öldüren polis memurunun davası sürüyor

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz."

Kubilay Olcan

Editör: Ulaş Odabaş