Ayva tatlısı, geleneksel lezzetlerimizden biri olarak sofralarımızı süslüyor. Sağlıklı ve doğal malzemelerle hazırlanan bu tatlı tarifi, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak.

Her lokmasıyla sizi büyüleyecek olan ayva tatlısı tarifi için kolları sıvayın. Bu pratik ve lezzetli tarifle, ayva tatlısını artık çok daha sık yapmak isteyeceksiniz.

Antakya'nın gizli kalmış lezzeti: Kıyır kıyır Kömbe Kurabiyesi tarifi Antakya'nın gizli kalmış lezzeti: Kıyır kıyır Kömbe Kurabiyesi tarifi

Tatlı düşkünlerinin yeni favorisi olacak ayva tatlısı, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli. Bu tarifle, evde kolayca yapabileceğiniz ayva tatlısını keşfedin.

AYVA TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

* 2 tane büyük boy ayva
* 8 çorba kaşığı kadar toz şeker
* 1 su bardağı kadar su
* Yarım çay bardağı kadar vişne suyu
* 1 tane çubuk tarçın
* 5 tane karanfil
* Yarım limonun suyu

Servisi için:

* 100 gram kaymak
* 1 çorba kaşığı kadar toz antep fıstığı

TARİF

Ayva tatlısı tarifi için ilk olarak hazırlıklara ayvaların kabuklarının soyup ortadan ikiye keserek başlamak gerekiyor. Sonrasında ayvalar, kararmamaları için limonlu suyun içerisine kabukları ile beraber yerleştiriliyor. Ayva çekirdekleri ise daha sonra kullanılmak üzere bir kenara alınıyor.
Devamında ayva tatlısı yapımı için geniş bir tencere alınıyor ve ayvalar tek sıra halinde tencereye diziliyor. Her bir ayvanın üstüne ise toz şeker ilave ediliyor. Sonrasında su, ayva çekirdekleri, limon suyu, ayva kabukları ve malzeme listesindeki baharatlar tencerenin içerisine aktarılıyor. Tencere ocağa alınıyor ve orta ateşte, içerisindeki su kaynayana kadar ayvalar pişiriliyor.
Su kaynadıktan sonra vişne suyu da ilave ediliyor ve tencerenin kapağı kapatılarak ocak kısık ateşe alınıyor, tatlı pişmeye bırakılıyor. Ortalama bir saatin ardından suyunu iyice çekmiş ve renk almış ayvalar bir bıçakla kontrol ediliyor. Eğer ayvalar pişmişse ocaktan alınıyor ve dinlenmesi için bekletiliyor. Bir süre bekletilen ayvalar servis tabağına aktarıldıktan sonra üstüne tencerede kalmış olan şerbetinden de biraz gezdiriliyor. Üstüne ya da yanına kaymak konulup, üzerine de toz Antep fıstığı gezdirilerek soğuk ya da ılık şeklinde servis ediliyor.

Ayva tatlısı, meyvenin en tatlı haliyle sofralarınıza konuk oluyor. Bu tarif sayesinde, ayva tatlısını evde kolaylıkla hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Sağlıklı ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, bu tarif tam size göre. Afiyet olsun...

Editör: Haber Merkezi