Evde tatlı yapmanın en keyifli yollarından biri olan köstebek pasta, herkesi büyüleyecek. Adım adım bu kolay tarifi uygulayarak, lezzetli anlar yaratın.

Mutfakta bir lezzet devrimi yapmaya hazır mısınız? Köstebek pasta ile çikolatanın ve kremanın muhteşem uyumunu evinizde deneyimleyin. İşte size kolay ve enfes bir tarif.

Tatlı bir kaçamak yapmaya ne dersiniz? Köstebek pasta, çikolata severler için vazgeçilmez bir tat. Bu adım adım rehberle, mutfakta unutulmaz lezzetler yaratın.

Köstebek pasta tarifi

MALZEMELER

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Tabanı için Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı süt
½ su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

İç Kreması için Malzemeler

500 ml. süt
1 su bardağından 2 parmak az (150 gr.) toz şeker
40 gr. tereyağı
5 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı (60 gr.) un
5 yemek kaşığı (50 gr.) mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
2 avuç damla çikolata
1 adet büyük boy muz – arası için

TARİF

Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından süt ve ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Tüm kuru malzemeleri başka bir karıştırma kabında karıştırın ve eleyerek sıvı karışıma ilave edin. Spatula yardımıyla dışardan içeri doğru kapatarak karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen cam fırın kabınıza harcınızı döküp 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Pişen kekinizi soğumaya bırakın.
Krema katı için sütü ocakta hafif ılıyacak kadar ısıtın. Şeker ve yumurta sarısını bir karıştırma kabında şeker eriyene kadar çırpın. Un, kakao, tereyağı ve nişastayı ekleyin. Sütü bu karışıma ılıtarak azar azar ekleyin ve karıştırın. Ardından tüm karışımı tencereye alarak muhallebi kıvamına getirin. Kıvamını bulan kremanızı ocaktan alın. Ezilmiş muz ve damla çikolatayı kremaya ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ilave edip sıkma torbasına alın.
Birleştirmek için, pişen kekinizi yuvarlak bir kalıp ile porsiyonlara ayırın. Kalan kenar kısımlarını robotta çekerek kum gibi olmasını sağlayın. Porsiyonlara ayırdığınız keklerin üzerine bir miktar krema sıkıp sıvayın, pütürlü kısımlarını düzeltip kum haline getirdiğiniz kekler ile kaplayın. Tüm kek tabanına ve kremaya aynı işlemi uyguladıktan sonra buzdolabına yerleştirip soğuk servis edin.

Köstebek pasta, evde tatlı yapmanın en lezzetli yollarından biri. Bu tarif ile, mutfakta çikolatalı bir rüyaya adım atın ve sevdiklerinizi mutlu edin. Adım adım takip edeceğiniz bu rehberle, köstebek pasta yapmanın tadını çıkarın ve tatlı anılar biriktirin. Sofralarınızı bu benzersiz lezzetle taçlandırın ve tatlı yemeklerin keyfini çıkarın.

Editör: Haber Merkezi