Evde pişmaniye kurabiye yapmanın tüm inceliklerini öğrenmeye hazır mısınız? Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, tüm ailenizi mutlu edin.

Hindistan cevizinin eşsiz tadıyla ağızda dağılan pişmaniye kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu özel tarif!

Misafirlerinizi şımartmak ve kendi lezzet becerilerinizi sergilemek için mükemmel bir fırsat: Pişmaniye kurabiye tarifi! İşte adım adım hazırlanışı...

Bu tatlıyı yiyenler unutamıyor: Misafirlerinizi hayrete düşürecek Muhallebili İrmik Tatlısı tarifi Bu tatlıyı yiyenler unutamıyor: Misafirlerinizi hayrete düşürecek Muhallebili İrmik Tatlısı tarifi

PİŞMANİYE KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

125 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un

Üzeri için;

Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı hindistan ceviz

YAPILIŞI

Hamur malzemeleri derin bir kabın içerisinde homojen kıvama gelene kadar güzelce yoğurun.

Daha sonra hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Ardından 180 derece fırında kızarmasını engelleyerek 12 dakika kadar kontrol ederek pişirin.

Kurabiye pişerken geniş bir tabağın içerisine pudra şekeri ve hindistan cevizini koyup karıştırın.

Pişen kurabiyeler hafif soğuduğunda dikkatli bir şekilde pudra şekerli karışıma bulayın.

Tamamen soğuduğunda servis edebilirsiniz.

Pişmaniye kurabiye, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damağınızda unutulmaz bir iz bırakacak. Bu tarifle, ev yapımı kurabiyelerinizi pastane kalitesinde hazırlayabilirsiniz. Çay saatleriniz, kahve aralarınız ya da özel günleriniz için ideal olan bu tarif, herkesin favorisi olmaya aday. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi