Türk mutfağının eşsiz tatlılarından biri olan Aypare, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu rehberle, evinizde Aypare yaparak sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

Misafirlerinize sunabileceğiniz en iyi tatlılardan biri olan Aypare ile tanışın. Bu tarif, tatlı ihtiyacınızı kolayca karşılayacak ve sofralarınıza şıklık katacak.

Evde tatlı yapmanın püf noktalarını öğrenmek ve tatlı sohbetlerinize lezzet katmak istiyorsanız, işte karşınızda Aypare tatlısı! Adım adım tarifiyle tatlı yapmanın keyfini çıkarın.

MALZEMELER

Bu tatlı başka: Herkesin aradığı yalnızca iki malzemeli Sütlü Tatlı tarifi Bu tatlı başka: Herkesin aradığı yalnızca iki malzemeli Sütlü Tatlı tarifi

125 gram tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı fındık
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak un

Şerbet malzemeleri:

3 bardak şeker
3 bardak su
3 damla limon

TARİF

Şerbet malzemelerini bir tencerede pişirin ve soğumaya bırakın.
Diğer malzemeleri derin bir kaba alarak karıştırın ve yoğurarak bir hamur elde edin.
Hamurdan rulolar yapın ve elinizle bastırarak kalıpla ay şekli verin.
Fırını 170 derecede ısıtın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğiniz hamurlara yumurta sarıları sürün.
Üzerleri kızarana dek pişirin.
Sıcak tatlılara soğuk şerbeti dökün.

Ev yapımı Aypare tatlısı ile bayramları, özel günleri ve her türlü sohbeti tatlandırmak artık çok kolay. Yukarıda verdiğimiz tarif ve püf noktaları ile siz de bu lezzeti kolayca yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Unutmayın, ev yapımı tatlılar her zaman daha özeldir. Şimdiden afiyet olsun!