Ev yapımı tahinli bükmeyle mutfakta lezzet şöleni başlatın. Bu basit ve enfes tarifle, herkesin favorisi olacak bir lezzete imza atın!

Tahinli bükme, hamur işlerinin en lezzetli hallerinden biri. İşte, evde tahinli bükme yapmanın tüm sırları ve püf noktaları!

Tahin severlerin yeni gözdesi: Tahinli bükme! Bu tarifle, evde çıtır çıtır ve lezzet dolu tahinli bükme yapmaya ne dersiniz?

TAHİNLİ BÜKME TARİFİ

MALZEMELER

4 su bardağı un

1 su bardağı süt

Yarım paket yaş maya

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

Su

Tahin

Toz şeker

ÜZERİ İÇİN

Yumurta sarısı

Susam

HAZIRLANIŞI

Üç su bardağı unu karıştırma kabına alın.

Kalan bir bardak unu kıvama göre ekleyecek şekilde ayırın.

Unun ortasını havuza benzer şekilde açın.

Havuzun içine maya, yumurta, sıvı yağ ve ılık sütü ekleyin.

Unun etrafına tuz ve bir yemek kaşığı şekeri serpin.

Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi

Hazırladığınız bu karışımı iyice yoğurun.

Hamur haline getirdiğiniz karışımı 10 adet küçük bezeye ayırın. Bu sırada hamurun dinlenmesine izin vermeyin.

Bezeyi tabak büyüklüğüne gelecek şekilde açın.

Bütün bezeler için bu işlemi uygulayın.

Bir su bardağı tahin ve bir yemek kaşığı toz şekeri karıştırın.

Açmış olduğunuz bir bezenin üzerine bu karışımdan sürün ve üzerine bir beze daha kapatın.

Bu işlemi bir kat hamur, bir kat tahin olacak şekilde açtığınız bütün hamurları üst üste koyana kadar tekrarlayın.

En üstte kalan hamurun üzerine şekerli tahin karışımından sürmeyin.

Hamurların kenarlarını birbirine yapıştırın.

Bir merdane yardımıyla on kat üst üst koyduğunuz hamuru açarak inceltin.

Yeterli inceliği elde ettiğinizde yaklaşık üç parmak genişliğinde olacak şekilde şeritlere ayırın.

Şeritlerin iki ucundan tutarak zıt yönlere doğrun kıvırın ve rulo haline getirin.

Üzeri için hazırladığınız yumurta sarısını sürün ve susamı serpin.

Yaklaşık 15 dakika kadar tepside mayalanması için bekleyin.

Bu sırada fırınınızı 200 dereceye ısıtın.

Mayalanan hamurunuzu kızarana kadar pişirin.

Tahinli bükme servise hazır! Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi