Ev yapımı tatlılar arasında özel bir yere sahip olan köstebek pasta, lezzeti ve görünümüyle dikkat çekiyor. Bu benzersiz tatlıyı evinizde yapmaya ne dersiniz? İşte ihtiyacınız olan her şey.

Çikolatalı tatlılara yeni bir soluk getiren köstebek pasta, pratik yapımıyla da göz dolduruyor. Bu rehber, adım adım köstebek pasta yapmanız için size yardımcı olacak.

Köstebek pasta yapımı, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanız için harika bir fırsat. Bu detaylı tarif ile köstebek pasta yaparak sevdiklerinizi şaşırtmaya hazır olun.

Köstebek pasta tarifi

MALZEMELER

Tabanı için Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı süt
½ su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

İç Kreması için Malzemeler

Dışarıdan siparişe son: Yufkadan Anne Pizzası tarifi Dışarıdan siparişe son: Yufkadan Anne Pizzası tarifi

500 ml. süt
1 su bardağından 2 parmak az (150 gr.) toz şeker
40 gr. tereyağı
5 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı (60 gr.) un
5 yemek kaşığı (50 gr.) mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
2 avuç damla çikolata
1 adet büyük boy muz – arası için

TARİF

Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından süt ve ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Tüm kuru malzemeleri başka bir karıştırma kabında karıştırın ve eleyerek sıvı karışıma ilave edin. Spatula yardımıyla dışardan içeri doğru kapatarak karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen cam fırın kabınıza harcınızı döküp 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Pişen kekinizi soğumaya bırakın.
Krema katı için sütü ocakta hafif ılıyacak kadar ısıtın. Şeker ve yumurta sarısını bir karıştırma kabında şeker eriyene kadar çırpın. Un, kakao, tereyağı ve nişastayı ekleyin. Sütü bu karışıma ılıtarak azar azar ekleyin ve karıştırın. Ardından tüm karışımı tencereye alarak muhallebi kıvamına getirin. Kıvamını bulan kremanızı ocaktan alın. Ezilmiş muz ve damla çikolatayı kremaya ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ilave edip sıkma torbasına alın.
Birleştirmek için, pişen kekinizi yuvarlak bir kalıp ile porsiyonlara ayırın. Kalan kenar kısımlarını robotta çekerek kum gibi olmasını sağlayın. Porsiyonlara ayırdığınız keklerin üzerine bir miktar krema sıkıp sıvayın, pütürlü kısımlarını düzeltip kum haline getirdiğiniz kekler ile kaplayın. Tüm kek tabanına ve kremaya aynı işlemi uyguladıktan sonra buzdolabına yerleştirip soğuk servis edin.

Köstebek pasta, ev yapımı tatlılar içinde hem görsel hem de lezzet açısından kendine has bir yere sahiptir. Bu tarif sayesinde, adım adım lezzetli bir köstebek pasta yapabilir ve sevdiklerinizle bu benzersiz tatlıyı paylaşabilirsiniz. Her adımı titizlikle takip ederek, mutfakta unutulmaz anlar yaratın. Şimdi bu lezzetli yolculuğa çıkma zamanı!

Editör: Haber Merkezi