Şerbetli tatlı denince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan tulumba tatlısı, yapımı sandığınızdan daha kolay bir tatlıdır. Bu tarif ile tulumba tatlısını evinizde yaparak sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Ev yapımı tulumba tatlısı ile misafirlerinize ve ailenize lezzetli bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, adım adım tulumba tatlısı yapmanın en kolay yolunu gösteriyor.

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

Tulumba tatlısı, lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan, şerbetli tatlıların baş tacıdır. Bu rehber, çıtır çıtır tulumba tatlısını evde nasıl yapabileceğinizi detaylı bir şekilde anlatıyor.

MALZEMELER

Tatlının hamuru için:

2 su bardağı su
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz

Tatlının şerbeti için:

2 yemek kaşığı limon suyu
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Tatlıyı kızartmak için:

Ayçiçeği yağı

TARİF

İlk olarak tatlınızın şerbetiyle işe başlamalısınız. Şeker ve suyu bir tencerede pişirip kaynamaya başlayınca altını kısmalısınız. Kıvamı koyulaşana dek kısık ateşte 30-35 dakika daha pişirin. Sonrasında içine limon suyunu da ilave edin ve ılınmaya bırakın.
Şerbeti oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın ve iyice soğutun. Tatlının hamuru için ise su, tereyağı, şeker ve tuzu ilave edin ve kaynatın. Unu eleyin ve kaynayan karışıma ilave edin. Ardından tahta kaşıkla iyice karıştırın ve altını kısın. 4-5 dakika civarı kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
Hamuru oda sıcaklığına gelene dek dinlendirin. İçine ise teker teker yumurtaları ekleyin. Yumurtaları mikser ile birlikte hamura iyice yedirdikten sonra limon suyu ve irmiği de ilave edin ve tekrardan 5 dakika kadar mikserle karıştırın.
Sıvı yağı tencerenize alıp hamurdan soğuk yağa krema sıkma torbası ve yıldız uçla parçalar sıkmalısınız ve altını da kısık ateşte açmalısınız.
Kızarmış olan tulumbaları yağdan alıp soğuk şerbete atın ve sonrasında 2-3 dakika bekletin. Kevgir yardımıyla şerbetten aldığınız tatlılarınızı servis tabağına aktarıp servis edebilirsiniz.

Tulumba tatlısı yapmak, bu tarif ile artık çok kolay. Adımları takip ederek, çıtır çıtır ve lezzetli tulumba tatlılarınızı hazırlayabilir, sofralarınızı tatlandırabilirsiniz. Şerbetin ve hamurun mükemmel uyumuyla, bu geleneksel tatlıyı evde denemekten çekinmeyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi