Çıtır çıtır bir börek her zaman iştah açıcıdır. Süt, sıvıyağ ve soda ile hazırlanan bu tavada börek tarifi, az malzemeyle maksimum lezzet vaat ediyor.

Her öğününe eşlik edecek bir tarif arayanlar için tavada börek ideal bir seçim! Bu basit ve etkili rehberle, evde börek yapmanın püf noktalarını keşfedin.

HAZIR YUFKADAN TAVADA BÖREK NASIL YAPILIR?

MALZMELER

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

4 adet yufka

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı süt

1 adet yumurta

Bir yemek kaşığı soda

50 gram beyaz peynir

30 gram kaşar peynir

YAPILIŞI

Sıvıyağ, süt ve sodayı karıştırın.

Yanmaz bir tavayı yağlayıp ilk yufkayı serin.

Arasına hazırladığınız karışımı sürün. Ardından çok az kaşar rendeleyin.

İkinci yufkayı koyun onu da yağlayın ancak bu kez arasına beyaz peynir ve kaşarı karıştırarak koyun.

Üzerine bir yufka daha serin onu da yağlayın. Çok az kaşar serpiştirin.

Daha sonra son yufkayı koyun yağlayın içe doğru katlayın.
Ocağın altını kısık ateşte açın.

Ağır ağır pişsin. Yönünü çevirip diğer tarafında pişmesini sağlayın.

Tavada börek yapmak, pratik ve lezzetli bir alternatif sunarak mutfakta harikalar yaratmanızı sağlar. Bu rehberle, adım adım nasıl mükemmel bir börek yapabileceğinizi öğrendiniz. Artık evdeki malzemelerle kolayca bu tarifi deneyebilir ve sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi