Eğer mutfağınızda az zaman geçirip maksimum lezzet almak istiyorsanız, soğuk şerbetli irmik tatlısı tarifimizle tanışın. Hem hızlı hem de lezzetli bu tarif, tatlı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Ani gelen misafirleriniz için hızlıca hazırlayabileceğiniz tek lokmalık irmik tatlısı, hem pratik hem de son derece lezzetli. Şerbeti kaynatmadan hazırlanan bu tatlı, zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak.

Tatlı yemek herkesin hakkı ama zaman her zaman dostumuz olmayabiliyor. İşte bu yüzden, 10 dakikada hazır olan tek lokmalık irmik tatlısı tarifimizle, tatlıya olan özleminizi hızlıca giderebilirsiniz.

Lokmalık irmik tatlısı

malzemeler 

1 çay bardağı irmik 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 çay bardağı yoğurt 
1 adet yumurta 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilin 
Alabildiği kadar un (2 su bardağı un) 

Tarif defterinizin yıldızı olacak: Herkesin bayılacağı Soslu Börek tarifi Tarif defterinizin yıldızı olacak: Herkesin bayılacağı Soslu Börek tarifi

Şerbeti için 

3 su bardağı su 
3 su bardağı su toz şekeri 
1-2 damla limon suyu

İrmik tatlısı yapılışı

Öncelikle şerbetini hazırlayalım
Küçük bir tencereye şeker, su ve limon tuzunu alın
Şeker eriyene kadar karıştırıp ocağa alın
Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın
Geniç bir çırpma kabına yumurtayı kırın
İçine sıvı yağ, irmik ve yoğurdu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
2-3 dakika boyunca karıştırdıktan sonra vanilin, kabartma tozu ve azar azar un ekleyip yoğurun 
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler kopartın
Hamuru rulo şeklinde açın irmiğe bulayıp 2 parmak genişliğinde kesin
Fırın tepsisine dizin 
180 dereceli fırında altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirin 
Şerbetini isteğe bağlı soğukta hazırlayabilirsiniz 
Soğuk şerbetli yapmak için tatlıyı fırına sürdükten sonra şeker, su ve limon tozunu şeker eriyene kadar karıştırın
Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin 
Üzerini kapatıp şerbetini tamamen çekene kadar dinlendirin
Şerbetini çekip soğumuş olan tatlıyı buzdobında 1-2 saat dinlendirin
( tatlıyı bir gece önceden yapıp dinlendirirseniz daha lezzetli oluyor)
Dinlenmiş olan tatlıyı istediğiniz şekilde servis yapın 

Bu kolay ve pratik tek lokmalık irmik tatlısı tarifi ile tatlı ihtiyacınızı hızlı bir şekilde karşılayabilirsiniz. Hem az malzeme ile hem de kısa sürede hazırlanan bu tatlı, lezzetiyle de sizi memnun edecek. Şerbeti kaynatmadan hazırlanan bu irmik tatlısı, ani gelen misafirleriniz için de ideal. Deneyin ve bu kolay lezzeti tatlı sofralarınıza ekleyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi