Antakya'nın geleneksel tatlılarından biri olan revaniye kremalı bir dokunuş yapmaya ne dersiniz? Kremalı revani, şerbetli tatlıların en lezzetlilerinden biri. İşte, hem sütlü hem de şerbetli bu eşsiz tatlıyı evinizde kolayca yapabileceğiniz tarif!

Çay saatlerinin vazgeçilmezi kremalı revani, hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı. Şerbetli tatlılar arasında özel bir yere sahip olan bu lezzet, evde de kolaylıkla hazırlanabilir. İşte, kremalı revani için gereken malzemeler ve yapılış süreci.

Kremalı revani, sütlü ve şerbetli harmanı ile dikkat çeken, özel günlerde veya günlük çay saatlerinde tercih edebileceğiniz bir tatlı. Eğer siz de bu lezzetli tatlıyı evinizde denemek istiyorsanız, işte size pratik ve lezzetli bir tarif.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
İsteğe göre 1 adet portakal ya da limon kabuğu rendesi
1 su bardağı+3 yemek kaşığı un
Şerbeti için;
3.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

Kreması için;

1 litre süt
1 yumurtanın sarısı
1/2 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
200 ml krema

Bu Muhallebiyi yemeden tatlı yedim demeyin! Sübyeli Muhallebi tarifi Bu Muhallebiyi yemeden tatlı yedim demeyin! Sübyeli Muhallebi tarifi

TARİF

İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp karıştırın.
Sonrasında şerbeti kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Ardından birkaç damla limon suyu katıp karıştırarak ocağın altını kapatın.
Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve tercihinize göre ya rendelenmiş portakal ya da rendelenmiş limon ekleyerek biraz daha çırpın.
Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın.
Yayvan fırın kabınızı yağlayın. (Büyük boy borcam kullanabilirsiniz.)
Hazırladığınız karışımı yağlamış olduğunuz fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen revaniyi fırından alın ve sıcak haliyle üzerinde çatalla delikler açın.
Soğumuş olan şerbeti revaninin üzerinde gezdirerek dökün.
Tatlınız şerbeti emerken krema yapımına geçin.
Bir tencerede sütü, şekeri, yumurta sarısını, nişastayı ve unu karıştırın.
Tencereyi ocağa alın ve kaynayıp koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
İki dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
Sıvı kremayı ve vanilyayı pişirdiğiniz kremaya dökün ve mikserle karıştırın.
İyice çırptığınız kremayı şerbetini çekmiş olan revaninin üzerine yayın.
Tatlınız biraz soğuyup oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Tatlınızın üzerini Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Kremalı revani, lezzeti ve pratik yapılışıyla tatlı severlerin beğenisini kazanan bir tat. Hem şerbetli hem de sütlü oluşuyla farklı damak zevklerine hitap eden bu tatlı, özel günlerinizde ya da sıradan bir gününüzde tatlı bir mola vermek istediğinizde ideal bir seçenek. Tarifte belirtilen adımları takip ederek, kısa sürede bu nefis tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi