Reyhan, kendine has aromasıyla mutfaklarda sıklıkla kullanılan bir bitki. Bu özel bitkinin şerbetini yaparak, yaz günlerinde hem ferahlayabilir hem de sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sağlık deposu reyhan ile hazırlanan bu şerbet tarifi, yaz aylarında içimi rahatlatıcı ve ferahlatıcı bir alternatif sunuyor. Reyhan şerbeti, lezzetiyle de herkesi etkileyecek.

Sıcak yaz günlerinde ferahlamanın doğal yollarını arayanlar için reyhan şerbeti ideal bir seçenek. Hem hazırlaması kolay hem de oldukça etkili bir ferahlık sunuyor.

REYHAN ŞERBETİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 demet taze reyhan

1,5 su bardağı toz şeker

4 litre sıcak su

1 adet limonun suyu

2 adet çubuk tarçın

8 adet karanfil

REYHAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR? 

-Taze reyhanları şekerle birlikte bir kaba alın.

-3-4 dakika ovun.

-Hazırladığınız harcı derin bir tencereye aktarın

-Üzerine sıcak su, tarçın çubuğu, karanfil, limon suyunu ekleyip karıştırın.

-Karışımı soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

-Servis etmeden önce süzdürün ve servis esnasında bol buzla birlikte servis edin.

Reyhan şerbeti, yaz aylarında serinlemek ve sağlıklı bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Bu tarif ile sadece birkaç malzeme kullanarak lezzetli ve ferahlatıcı bir içecek hazırlayabilirsiniz. Hem bağışıklık sisteminizi güçlendirirken hem de yaz sıcaklarına karşı doğal bir çözüm sunan reyhan şerbeti, tüm aile bireyleri tarafından beğenilecektir. Deneyin ve bu doğal içeceğin farkını hissedin!

Editör: Haber Merkezi