Kısır, 5 çayları ve özel günler için ideal, hafif ve lezzetli bir seçenektir. Bu tarif ile kısır yapmanın püf noktalarını keşfedecek ve misafirlerinizi etkileyeceksiniz.

"Evde kısır nasıl yapılır?" diye merak edenler için işte adım adım tam ölçülü ve lezzetli kısır tarifi. Bulgurun lezzetini artıran bu yöntemle kısırınız daha da özel olacak.

Kısır, sağlıklı ve doyurucu bir meze olarak her zaman ilgi görüyor. En iyi kısır nasıl yapılır, hangi bulgurla daha lezzetli olur gibi sorularınıza cevap bulabileceğiniz bu tarif, sofralarınıza renk katacak.

TAM ÖLÇÜLÜ KISIR TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
1 adet domates
1/2 adet kırmızı soğan
1/4 bağ yeşil soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 demet maydanoz
1/2demet nane
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı sumak
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber(acı olarak da kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz

TAM ÖLÇÜLÜ KISIR TARİFİ NASIL YAPILIR?

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Derin ve geniş bir kabın içerisine ince bulguru aktarın. Üzerine sıcak suyu gezdirin ve karıştırın. Üzerini kapatın ve şişene kadar bekletin.

Domateslerin çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeksiz bir şekilde minik minik doğrayın. Tüm yeşillikleri incecik kıyın.

Bir tavanın içerisinde incecik doğranmış kırmızı soğanı, zeytinyağı ve salça ile birlikte güzelce kavurun. Soğumaya bırakın.

Şişip suyunu çeken ve sıcağını atan bulgurların üzerine incecik doğranmış yeşil soğanları  ekleyerek güzelce yoğurmaya başlayın. Oda sıcaklığına gelen salçalı karışımı da ekleyin. Yaklaşık 5-6 dakika tüm soğanların lezzeti ve salça bulgura geçene kadar yoğurun.

Ardından içerisine yeşillikleri, nar ekşisi, limon suyu ve baharatları ilave ederek güzelce karıştırın.Son olarak domatesleri ve tuzunu ilave ederek karıştırın ve servis edin.

Bu tam ölçülü kısır tarifi ile artık kısır yapmak çok daha kolay ve lezzetli! Bulgurun ve diğer malzemelerin doğru kombinasyonu ile hazırlanan bu kısır, hem sağlıklı bir atıştırmalık hem de harika bir meze seçeneği sunuyor. Deneyin, bu pratik ve lezzetli kısır tarifi ile misafirlerinizin beğenisini kazanın ve sofralarınızı şenlendirin!

Editör: Haber Merkezi