Sirkeli tuzlu kurabiye, çay saatlerinin olmazsa olmazıdır. Pastanelerin bu özel tarifi ile kurabiyeleriniz artık daha kıyır kıyır ve lezzetli olacak. İşte adım adım sirkeli tuzlu kurabiye yapımı!

Eğer çayın yanında ağızda dağılan, lezzetli bir kurabiye arıyorsanız, sirkeli tuzlu kurabiye tam size göre. Pastanelerin uzun süredir sakladığı bu özel tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Kurabiye pişirirken uygulanan bazı sırlar, lezzeti kat be kat artırıyor. Türk mutfağının usta aşçılarının tercih ettiği yöntemlerle hazırlanan sirkeli tuzlu kurabiye tarifi ile tanışın.

SİRKELİ TUZLU KURABİYE

Bugüne kadar denemediyseniz çok şey kaçırdınız: Kaşık Dökmesi tarifi Bugüne kadar denemediyseniz çok şey kaçırdınız: Kaşık Dökmesi tarifi

250 gram oda sıcaklığında tereyağı
3 - 4 su bardağı un
1çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin:

1 adet yumurta beyazı
50 gram çörek otu

SİRKELİ TUZLU KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Oda sıcaklığındaki 250 gram tereyağını bir kabın içerisine alın. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 adet yumurta ilave ederek elinizle karıştırın.

Bu karışımın içerisine 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Ardından 3 su bardağı kadar unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ince bir rulo olacak şekilde uzatın. Bıçak yardımıyla 4 parmak genişliğinde kesin.

Üzerine yumurta beyazı ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin.

180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar 10-12 dakika kadar pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.

Bu özel sirkeli tuzlu kurabiye tarifi ile çay saatleriniz daha keyifli geçecek. Pastanelerin gizli kalmış bu tarifi, çayın yanında sunabileceğiniz en iyi lezzetlerden biri olacak. Deneyin ve bu ağızda dağılan kurabiyenin farkını hissedin!

Editör: Haber Merkezi