Bu tarifle herkes usta şef olacak! Herkesi mest edecek Kete tarifi Bu tarifle herkes usta şef olacak! Herkesi mest edecek Kete tarifi

Yumuşacık poğaça yapımının püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Ev yapımı poğaça ile kahvaltılarınız artık çok daha lezzetli ve keyifli geçecek.

Herkesin sevdiği, kahvaltıların vazgeçilmezi poğaçaları evde yapmanın en kolay yollarını sizler için derledik. İşte adım adım yumuşacık poğaça tarifi!

Puf puf kabaran, dışı çıtır içi yumuşacık poğaçalar ile çay saatlerinizi taçlandırın. Bu mükemmel tarif, tüm misafirlerinizden tam not alacak.

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Yumuşacık poğaçalarınız hazır.

Yumuşacık ve puf puf kabaran poğaçalar, Türk kahvaltılarının olmazsa olmazıdır. Bu tarifle, evde kolayca harikalar yaratabilirsiniz. Malzemelerinizi oda sıcaklığında kullanarak ve doğru ölçülerle hazırlayarak, kahvaltı ve çay saatleriniz için mükemmel poğaçalar yapabilirsiniz. Şimdi bu adımları takip ederek siz de mutfakta harikalar yaratın ve sevdiklerinizle lezzet dolu anlar geçirin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi