Damakları şenlendiren, her zaman sevilen bir lezzet: Kete! Hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde ideal olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Sevilen yöresel tatlardan biri olan kete yapmak için gerekli malzemeler oldukça basittir. İşte adım adım lezzet li bir kete yapma rehberi.

Herkesin aradığı tarif: Gelinim Mutfakta Sultan Sarması nasıl yapılır? Herkesin aradığı tarif: Gelinim Mutfakta Sultan Sarması nasıl yapılır?

4. Tadına doyamayacağınız kete tarifiyle tanışın! Bu kolay ve lezzetli tarif, kahvaltı ve çay saatlerinizi şenlendirecek.

KETE MALZEMELERİ NELERDİR?

3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
250 gram kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

KETE NASIL YAPILIR?

Hamuru hazırlamak için, unu bir kaba alın.
Ortasını açın ve yoğurdu, yumurtayı, tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın.
Azar azar su ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru 2 bezeye ayırın ve üzerini nemli bezle örtün.
İç harcı için, soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince doğrayın.
Kıymayı, soğanı, maydanozu, karabiberi ve tuzu karıştırın.
Hamurlardan birini açın ve küçük kareler halinde kesin.
Karelerin ortasına iç harçtan koyun ve bohça şeklinde kapatın.
Ketelerin üzerini yumurta sarısı ile yağlayın.
180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Piştikten sonra servis edin.

Bu kete tarifi ile kahvaltılarınız ve çay saatleriniz daha da özel hale gelecek. Yöresel bir lezzet olan kete, pratik malzemelerle ve kolay adımlarla mutfaklarınıza renk katacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi