Sabah kahvaltılarına veya akşam yemeklerine yeni bir tat katmak isteyenler için patatesli kaşarlı ekmek, gözleme lezzetini aratmayacak kadar doyurucu ve lezzetli bir seçenek olabilir.

Hem kolay hem de lezzetli bir tarif arayanlar için patatesli kaşarlı ekmek, fırın gerektirmeyen yapısıyla mutfakta harikalar yaratmanıza olanak tanır. İşte adım adım bu harika tarif!

Fırınsız ve yumurtasız bir alternatif arayanlar için patatesli kaşarlı ekmek, tüm ailenin seveceği, besleyici ve doyurucu bir seçenek olarak karşınıza çıkıyor.

TAVADA PATATESLİ KAŞARLI EKMEK

MALZEMELER:

1 su bardağından bir parmak daha az un (90 gram)

1 su bardağının çeyreği kadar süt (55 gram)

1 yemek kaşığı tereyağı (daha yağlı seviyorsanız bir kaşık artırabilirsiniz)

Bir tutam tuz

1 patates (orta boy)

2 yemek kaşığı mayonez

200 gram kaşar peyniri (isteğinize bağlı olarak artırıp azaltabilirsiniz)

YAPILIŞI:

Derin bir kap alın. İçerisine unu ve oda sıcaklığındaki sütü ekleyin.

Mikrodalgada ya da bir küçük tavada tereyağını eritin.

Hafif ılıyan yağı karışıma ekleyin.

Tüm malzemeleri karıştırın ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

Yoğunlaşan hamuru büyük bir top haline getirin ve hava almayacak şekilde streç filme sarın.

Buzdolabında 1 saat boyunca hamuru dinlendirin. Bu sırada patatesinizi haşlayabilirsiniz.

Dışını soyduğunuz ve haşladığınız patatesi bir çatal yardımıyla ezin.

İçerisine mayonez ekleyin ve karıştırın.

Tarif defterinizin yıldızı olacak: Herkesin bayılacağı Soslu Börek tarifi Tarif defterinizin yıldızı olacak: Herkesin bayılacağı Soslu Börek tarifi

Hamurunuzu buzdolabından çıkartın ve tezgaha biraz un serpin.

Unlu tezgaha hamurunuzu alın ve yavaşça oklava ile yuvarlak boyutta (yaklaşık 22 santimetre çapında) açın.

Açtığınız hamurun üzerine rendelediğiniz kaşarın yarısını koyun. Daha sonra üzerine tüm patatesi sürün.

Kalan kaşarı da patatesin üstüne koyun.

Hamuru kenarlardan tutarak üste birleşecek şekilde kapatmaya başlayın.

Tamamen kapattığınız hamurun üzerinden oklavayla yavaşça geçerek biraz daha düzleştirin. Bu sayede kalınlığından kurtulacaksınız ve içi daha rahat pişecek.

Bir büyük tava alın ve tavanıza tereyağı veya sıvıyağ sürün, kısık ateşte ısıtın.

Hamuru tavaya ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bu aşamada alt taraf pişerken üst tarafta kalan kısma tereyağı sürebilirsiniz.

Altı altın rengi olana kadar dokunmayın ve rengi döndüğünde yönünü çevirin.

Çevirdiğiniz taraf da pişince ocaktan alın.

Pişen ekmeğinizi bir yağlı kağıt veya tabağa alın.

Dilimlere bölün ve servise hazırlayın. Bu aşamada isterseniz bala batırabilirsiniz, tamamen damak tadınıza bağlıdır.

Patatesli kaşarlı ekmek, özellikle fırın kullanmak istemeyenler ve yumurta kokusundan rahatsız olanlar için mükemmel bir alternatif sunar. Bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle mutfakta yeni bir soluk olacak.

Editör: Haber Merkezi